Vesti
31.01.2024. 20:20
Beta

"Kurti je glavni krivac"

Oglasio se Petković posle sastanka sa ambasadorima Kvinte

1
Izvor: BETAPHOTO / MILAN ILIC

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petović izjavio je nakon sastanka predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa ambasadorima zemalja Kvinte u zgradi Predsedništva zbog ukidanja upotrebe dinara na Kosovu, da je "svima na sastanku bilo da je Aljbin Kurti glavni krivac".

Kabinet predsednika Srbije Aleksandra Vučića objavio je da neće biti saopštenja o sastanku koji je on održao sa predstavnicima zemalja "velike petorke" i Evropske unije, navodeći da bi svaka formalna reč bila suvišna.

Pred novinare je izašao Petković i rekao da će Vučić i u četvrtak imati brojne razgovore kako bi neko "konačno zaustavio ovakvo ponašanje Aljbina Kurtija", dodajući da su Srbi na Kosovu i Metohiji apsolutno ugroženi odlukom o ukidanju dinara.

"Odluke ćemo donositi strpljivo, mudro i odgovorno, imajući pred sobom dugoročni cilj. U narednih dan-dva, predsednik Vučić će se obratiti javnosti sa svim informacijama u vezi sa ovom temom, ali i položajem Srba na Kosovu i Metohiji, koji je apsolutno ugrožen ovom odlukom o ukidanju dinara", naveo je on.

Petković je ocenio da "nikada nije prisustvovao težem razgovoru", ali da je Vučić "vrlo snažno branio interese srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, pre svega njihovo pravo na opstanak i život".

Srbima na Kosovu i Metohiji, Petković je poručio da iza sebe imaju državu Srbiju i da će se ona boriti za zaštitu njihovih prava.

"Srbi imaju pravo na Kosovu i Metohiji da žive, da opstaju, da imaju svoju budućnost, da koriste platni promet i da funkcionišu naše institucije. Od toga nikada nećemo odustati", kazao je Petković.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light rain
14°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve