Vesti
27.07.2020. 13:35
Tanjug

"Oko sokolovo" do osam časova registrovalo 152 automobila koja su napravila prekršaj"

tan2020-7-26_134746112_2.jpg
Izvor: FOTO TANJUG / ANDRIJA VUKELIC

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je da je do 8 sati sistemom "Oko sokolovo" registrovano 152 automobila koja su napravila prekršaj.

On je za televiziju Pink rekao da je sistem počeo sa radom u pet sati jutros i da su njime obuhvaćene 93 ulice u Beogradu, kao i da se prve nedelje putem ovog sistema neće naplaćivati kazne već će se vozači samo upozoravati.

Kako je rekao, pet vozila neće ulaziti u male ulice, već je cilj da se velike ulice i bulevari "očiste od bahatih vozača" koji parkiraju gde ne treba.

FOTO TANJUG/ ANDRIJA VUKELIC/ nr FOTO TANJUG/ ANDRIJA VUKELIC/ nr

"Sistem je tako podešen da ne kontroliše prostore oko bolnica, Domova zdravlja, škola, vrtića, kovid centara. Taksi vozila koja su na dužnosti, ukoliko je taksista u kolima imaju pravo da stanu, ali ako nije tretiraće se drugačije. Sistem omogućava da svi normalno rade i da zaštitimo naše ulice od bahatih vozača i omogućimo da se poštuju red i zakon", rekao je Vesić.

Kako je rekao, nedopustivo je da ispred nekog restorana brze hrane stoji po desetak automobila koji blokiraju saobraćaj, a njihovi vlasnici hranu jedu na haubama tih istih automobila.

FOTO TANJUG/ ANDRIJA VUKELIC/ nr FOTO TANJUG/ ANDRIJA VUKELIC/ nr

Prema njegovim rečima vozila su specijalna terenska vozila i kupljena su na javnoj nabavci prošle godine, po ceni od 29.000 evra za svaki automobil.

"Ovi bahati i drski vozači će isplatiti ta vozila za 15-ak dana. Kada već nemaju osećaj da ne smeju da stanu na tramvajske šine, pešački prelaz, žutu traku", rekao je Vesić.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
15°C
27.09.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve