Vesti
12.06.2019. 14:38
R.E.

OLBRAJT U PRIŠTINI: Presrećna sam što sam ovde i što je Kosovo nezavisna država!

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Kosova Hašim Tači zahvalio je bivšoj američkoj državnoj sekretarki Medlin Olbrajt na "nesebičnom doprinosu" i odlikovao je Ordenom slobode.

"Počastvovana sam, ništa me ne čini srećnijom nego činjenica da sam deo Kosova. Nikada neću zaboraviti trenutak kada sam stigla u Prištinu, neposredno nakon ratnih sukoba, kada su svuda bili slogani "Hvala Amerika", rekla je tom prilikom Olbrajtova, a prenosi "Klan Kosova".

"Mislim da je Amerika uradila pravu stvar što je pomogla narodu na Kosovu da osvoje svoju slobodu. Presrećna sam što sam ovde. Kosovo je nazavisna država i kao takvu je treba i prepoznavati"

Tači je Olbrajtovoj zahvalio na njenom ličnom doprinosu koji je dala Kosovu.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
foto: Facebook

"Ova godišnjica je nada i direktno je povezana s vašim ličnim doprinosom. Dali ste nam dostojanstvo i identitet da živimo u miru", rekao je Tači Olbrajtovoj.

Kako prenosti RTK na srpskom jeziku, bivša američka sekretarka, koja je u utorak stigla na KiM kako bi prisustvovala proslavi koju vlasti u Prištini organizuju povodom ulaska NATO snaga u južnu srpsku pokrajinu, istakla je da joj je čast da primi orden.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
foto: facebook

Olbrajtova se sastala i s predsednikom kosovske skupštine Kadrijem Veseljijem, koji joj je zahvalio na svemu što su, kako je rekao, "SAD učinile za izgradnju Kosova".

"Hvala vam puno na prijemu. Osećam se kao u svojoj kući", rekla je Olbrajtova.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
12°C
03.10.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve