Vesti
01.12.2019. 14:57
Tanjug

OMLADINA DS: Ostajemo dok se ne poništi nestatutarna odluka

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Omladina Demokratske stranke (DS), zauzimanjem sinoć centrale te stranke u Beogradu, izražava nezadovoljstvo odlukom Predsedništva DS da raspusti izabran podmladak, izjavio je član Demokratske omladine Nemanja Ivanović.

Ivanović je rekao Tanjugu da će mladi ostati u centrali stranke dok se, navodi, ne poništi nestatutarna odluka o raspuštanju omladine DS.

"Mi smo došli u centralu, koja je isto naša, kako bismo dobili odgovore. Izvršni odbor je doneo odluku na sednici da raspusti demokratsku omladinu i to bez ikakvog prava i bez obrazloženja zašto su nas raspustili. Ta odluka nas je šokirala i ovo je naš odgovor na to", rekao je Ivanović.

Povezane vesti - Deo Glavnog odbora DS-a demonstrativno napustio sednicu

Upitan da li im se do sada obratio neko iz Izvršnog odbora stranke, Ivanović je kazao da im se obratio predsednik tog odbora Dušan Kostadinović u prolazu sa, kako kaže, ironičnim komentarom:

"Raspustio sam vas, jer mi niste simpatični".

U centralu DS pristigli su mladi kako bi, kako navode, istrajali u nameri da se poništi ta, kako kažu, nestatutarna odluka predsedništva stranke.

Na Instagram profilu "Demokratske omladine" u opisu slike između ostalog piše - "Čekamo predsednika. Puni elana i spremni za razgovor".

Među njima su, kako se moglo čuti na licu mesta, mladi iz DS ne samo iz Beograda, već i iz drugih gradova.

Predsedništvo Demokratske stranke (DS) raspustilo je u subotu na sednici izabrani podmladak stranke zbog "neposlušnosti", kao i više opštinskih odbora stranke u Beogradu.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
overcast clouds
5°C
26.11.2022.
Beograd

Katar 2022

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve