Vesti
09.11.2023. 15:31
Beta

Meštani Mileševa u strahu

Opljačkane dve srpske kuće na Kosovu

Kosovo
Izvor: EPA / ANDREJ CUKIC

Dve srpske kuće opljačkane su u prethodna dva dana u selu Miloševo u opštini Obilić, saopštila jeu četvrtak Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.

U saopštenju piše da je prema prvim procenama ukradena poljoprivredna mehanizacija, te da su "kuće ispremetane tako da će se dodatne razmere štete tek utvrditi".

"Nekoliko srpskih porodica koje su ostale da žive u ovom mestu sada dodatno strahuju za imovinu, ali i za  bezbednost, posebno imajući u vidu da su se njihovi domovi već nalazili na meti albanskih ekstremista", dodala je Kancelarijaija.

Navela je i da " gotovo svakodnevno" upozorava predstavnike međunarodnih institucija o konkretnim slučajevima ugrožavanja osnovnih ljudskih prava Srba na Kosovu ali, kako je dodala. adekvatne reakcije nema.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Opljačkana porodica Srba povratnika na Kosovo
Kosovo

Užas u Osojanu

30.10.2023. 12:15

Opljačkana porodica Srba povratnika na Kosovo

Povratničkoj srpskoj porodici u selu Osojane kod Istoka, koja živi od poljoprivrede, ukraden je traktor, saopštila je u ponedeljak Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju i najavila da će pomoći toj porodici jer joj je ugrožena egzistencija.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
22°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve