Vesti
11.04.2024. 15:10
Beta

Ana Brnabić

"Do sutra u podne opozicija da dostavi predlog kako dalje"

1
Izvor: BETAPHOTO / MILAN ILIC

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić iznela je danas niz kritika na račun opozicije i optužila ih da nisu želeli dijalog, ali da ona želi i da im je uputila danas zahtev da do sutra u 12.00 sati dostave predlog kako dalje raditi na preporukama ODIHR-a.

Očekuje da do sutra u podne dostave i predog predstavnika za komisiju koja će se baviti uvidom i kontrolom biračkog spiska, a da se to odnosi i na organizacije civilnog društva.

"Tražim da resorna ministarstva što pre uvrste komentare organizacija civilnog društva i poslaničkih grupa ako ih bude, na predloge zakona o kojima se razgovaralo,  kako bi finalizovali zakone u narednih pet dana, zatim imali još jedan sastanak, onda javno slušanje i usvajanje zakona", rekla je Brnabić.

Brnabić je u Skupštini Srbije rekla da je današnji dijalog bio još jedan bezuspešni pokušaj, "dijalog ovako ne izgleda", ali da će se ona zalagati za nastavak.

Dodala je da je današnja tema bila konkretna o preporukama ODIH-a i da predložene izmene zakona predstavljaju   primenu sedam preporuka, na primer zakon o izboru narodnih poslanika i zakon o lokalnim izborima odgovaraju na preporuke dva, 11 i 20, zakon o finansiranju stranaka na  preporuku 15, sprečavanju korupcije preporuku 17 i o Ustavnom sudu na prepruku dva iz finalnog izveštaja ODIHR-a.

Brnabić je rekla da je potpredsednica SSP-a Marinika Tepić na primer došla sa napisanim govorom, umesto da vodi dijalog, da je opozicija ponovo odbacila dnevni red i na kraju da su napustili sastanak pre kraja.

Zahvalila je Crti, Cesidu i Transparentnosti na korektnom pristupu i konkretnim predlozima.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
18°C
30.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve