Vesti
30.12.2022. 17:30
Beta

Tužilaštvo BiH

Podignuto 15 optužnica za ratne zločine

logor, žice, zatvor
Izvor: Shutterstock

Tužilaštvo BiH je podiglo više optužnica za ratne zločine tokom rata u BiH.

Optužnica je prodignuta protiv ukupno 15 osoba, zbog ratnih zločina protiv civilnog stanovništva bošnjačke i hrvatske nacionalnosti i ratnih zarobljenika u Vojno-istražnom zatvoru "Mali logor" na području Banjaluke od 1992. do 1995. godine.

Optuženi su Rajko Drljača, Milić Bućan, Goran Jorgić, Goran Bojić, Svetislav Cvijetić, Uroš Grab, Aleksandar Janković, Igor Kljakić, Milenko Letić, Borislav Milaković, Draško Radusinović, Gojko Soldat, Mile Vučković, Goran Savić i Duško Drljača.

Tužilaštvo BiH podiglo je i optužnicu protiv Elvisa Đurića, nastanjenog u Srbiji, jer je 1992. godine učestvovao u napadima na sela u okolini Vlasenice s bošnjačkim stanovništvom.

Pored paljenja i pljačke njihove imovine, on se tereti da je lično, hladnim oružjem svirepo ubio jednog civila bošnjačke nacionalnosti, kao i da je u logoru Sušica mučio, zastrašivao i zarobljavao civile.

Tužilaštvo BiH je podiglo optužnicu i protiv Roberta Brešića, nastanjenog u Hrvatskoj, koji se tereti da je u julu 1992. goidne, kao pripadnik Hrvatskog veća odbrane (HVO), na području Maglaja učestvovao u odvođenju i streljanju srpske porodice Avdalović.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
few clouds
15°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve