Vesti
15.04.2019. 18:07
R.E./Kurir/Danas

ORBAN PORUČIO SERGEJU: "Dali bismo mi Mađare, ali nemamo ih dovoljno ni kod kuće"

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Premijer Mađarske Viktor Orban, povodom izjave Sergeja Trifunovića da predsednik Aleksandar Vučić "u Srbiju naseljava Sirijce i Mađare", istakao je da je reč o "jednoj sasvim neuspešnoj izjavi od strane opozicije u Srbiji" .

Orban je na skupu u Subotici potvrdio da je čuo izjavu Trifunovića sa poslednjeg protesta opozicije i izvinjenje Vučića, njemu i svim Mađarima, i dodao da: "Ima tu nekih političara u opoziciji koji se plaše da će Mađari u velikom broju da se dosele ovde".
"Krenuo bih sa šalom: Dali bismo mi Mađare, ali nemamo ih dovoljno ni kod kuće", poručio je mađarski premijer.

Premijerka Srbije Ana Brnabić je ponovila je, reči predsednika Aleksandara Vučića, da to nije stav Srbije i, ne samo to, već da je to suprotno stavu ogromne većine građana naše zemlje. Ona je takođe napomenula da je Srbija zemlja u kojoj su registrovane 23 nacionalne manije, koje imaju svoje savete, zbog čega je Srbija bogatija zemlja.

Nacionalni savet mađarske nacionalne manjine u Srbiji doprinosi jačini, kulturi, bogatstvu i raznolikosti Srbije - "sve suprotno od onoga što je taj opoziocioni lider govorio na mitingu u subotu", istakla je Brnabićeva, dodavši da "nažalost, postoje takvi ljudi u svim zemljama sveta, ali na sreću, ogromna većina građana Srbije ne deli to mišljenje i zbog toga je Srbija zemlja kakva jeste".

Podsetimo,

 

 

Mađarski pokret traži izvinjenje

Mađarski pokret ukazao je da je Trifunović u obraćanju građanima medju kojima je bilo i brojnih pripadnika mađarske zajednice, članova i simpatizera tog pokreta i drugih opozicionih političkih organizacija, izneo „jednu tešku uvredu i da to nije prvi put da se u njegovim izjavama pojavljuje „neumerenost“.
„Mađarski pokret, kao dosadašnji partner PSG ograđuje se od ovakve političke retorike. Sa iskrenom nadom da se ovaj put radi o omašci, očekujemo od vas javno objašnjenje i javno izvinjenje“, piše u saopštenju.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
few clouds
15°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve