Vesti
11.06.2022. 11:48
Beta

eVežbaonica

Osmaci, od sada za završni ispit možete da vežbate i onlajn

Učionica
Izvor: Shutterstock

Ministarstvo prosvete saopštilo je da je u saradnji sa Zavodom za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja pokrenulo portal eVežbaonica (evezbaonica.zvkov.gov.rs) na kom učenici osmog razreda mogu da rešavaju zadatke u okviru priprema za završni ispit.

Na portalu su dostupni zadaci iz srpskog/maternjeg jezika, matematike, fizike, hemije, biologije, geografije i istorije.

Zadaci su raspoređeni, prema težini, na osnovni, srednji i napredni nivo, a sastavljeni su na osnovu obrazovnih standarda.

Pored zadataka na srpskom jeziku, na portalu su i zadaci na osam jezika nacionalnih manjina – albanskom, bosanskom, bugarskom, mađarskom, rumunskom, rusinskom, slovačkom i hrvatskom.

Portal je kreiran u saradnji sa E-upravom i profesorima sa Matematičkog fakulteta u Beogradu i Fakulteta organizacionih nauka u Beogradu.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Čemu služi probni test za osnovce?
Škola, učenici

Priprema za maturu

26.03.2022. 11:54

Čemu služi probni test za osnovce?

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je da je cilj probnog završnog ispita za učenike osnovnih škola je da ih pripremi i olakša im polaganje 27, 28. i 29. juna.
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
15°C
16.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve