Vesti
03.11.2019. 21:23
Tanjug

OSNOVAN POKRET "METLA 2020": Cilj je korenito menjanje Srbije

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Na inicijativu Demokratske stranke Srbije osnovan je Pokret ''Metla 2020'', sa ciljem, kako je rekao predsednik te stranke Miloš Jovanović, da okupi pojedince, organizacije i političke stranke koje će korenito da menjaju stvari u Srbiji.

Jovanović je na osnivačkoj Konvenciji rekao da pre bilo kakvog ozbiljnog programa o ekonomiji, socijalnoj politici ili poljoprivredi, treba promeniti način funkcionisanja i pravila igre na političkoj sceni zemlje, odnosno izmenio proporcionalni izborni sistem, kako bi se iskorenili, kako je naveo, ''burazeri".

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG / BOJAN STEKIC

To je moguće, kaže Jovanović, ako građani biraju svoje predstavnike po imenu i prezimenu umesto da samo glasaju za stranke. Osim DSS-a, u pokretu su, kaže Jovanović, i Grupa za prosperitet Srbije (GEPS), organizacija Tim za život, a samostalno se pridružio i predsednik Vojnog sindikata Novica Antić, dok su članovi razni lokalni pokreti, među kojima su ''''Starosedeoci'''' iz Kraljeva.

Jovanović je rekao da će DS S na izbore ići kao pokret, ali da još nije doneta odluka da li će to biti naredni parlamentarni ili neki drugi izbori.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG / BOJAN STEKIC

Kako je ocenio, izlazak na parlamentarne izbore je taktičko pitanje, a za pokret "Metla 2020" je najvažnije da probudi građane koji govore da nemaju za koga da glasaju i da u zemlji ništa ne može da se promeni.

''I građani moraju da preuzmu deo odgovornosti i da se bore. Ako uspemo da ih probudimo, to je najbolje što ćemo uraditi, a o izborima i rezultatima o tom potom'', rekao je Jovanović.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
9°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve