OSVOJILI ČETIRI MEDALJE: Informatičari Srbije najbolji na Balkanu

OSVOJILI ČETIRI MEDALJE: Informatičari Srbije najbolji na Balkanu

Foto: Matematička gimnazija


Na 27. Balkanskoj informatičkoj olimpijadi u Atini četvoročlana informatička ekipa Srbije osvojila je dve zlatne, jednu srebrnu i jednu bronzanu medalju.

Zlatnu medalju osvojili su Tadija Šebez i Nikola Pešić – Gimnazija “Jovan Jovanović Zmaj” iz Novog Sada.

Srebrnu medalju osvojio je Jovan Bengin – Matematička gimnazija iz Beograda, a bronzanu Mladen Puzić, takođe iz Matematičke gimnazije.

Takmičenje je održano od 9. do 14. septembra u prestonici Grčke.

Ovim je ekipa Srbije ostvarila zbirno najbolji rezultat u konkurenciji 13 zemalja, odnosno 55 takmičara koji su učestvovali na takmičenju.

Srbija ima ukupno osvojenih 1.411 bodova i nalazi se ispred drugoplasirane Rumunije sa 1.310 i trećeplasirane Bugarske sa 1.060 bodova.

Vođa ekipe Srbije bio je dr Vladimir Milovanović, docent sa Univerziteta u Kragujevcu, a njegov zamenik Vladimir Milenković, student sa Univerziteta u Kembridžu, navodi se u saopštenju Društva matematičara Srbije.

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

“Čestitke od srca”

Predsednica Vlade Srbije, Ana Brnabić čestitala je na uspehu četvoročlanoj informatičkoj ekipi naše zemlje ostvarenom na 27. Balkanskoj informatičkoj olimpijadi u Atini.

Povezane vesti – BRNABIĆ: Saradnja sa UNESKO od velike važnosti za Srbiju

“Zlato za Srbiju! Na Balkanskoj informatičkoj olimpijadi u Atini, naši mladi informatičari su osvojili četiri medalje i zbirno prvo mesto u konkurenciji 13 zemalja. Čestitke od srca za Tadiju Šebeza, Nikolu Pešića, Jovana Bengina i Mladena Puzića. Želim vam još mnogo uspeha u budućnosti”, napisala je Brnabić na Tviteru.”

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar