Vesti
05.05.2019. 21:00
R. E.

OTKRIVAMO: Evo šta će sve biti prikazano na vojnoj paradi u Nišu (FOTO)

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najvio je da će građani koji dođu na vojnu paradu u Nišu 10. maja, povodom Dana pobede, moći da vide mnogo toga novog u vazduhu i punu snagu srpskog oružja.

"Prvi put ćete neke stvari koje ove godine nabavljamo moći da vidite u arsenalu srpskog oružja i moći ćete da vidite koliko je srpska vojska napredovala, koliko je snažnija", rekao je Vučić za TV Pink.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
foto: Ministarstvo odrane

Kako saznaje Ekspres, prisutni na paradi moći će da vide artiljeriske raketne sisteme: modernizovane višecevne lansere raketa "Oganj", samohodnu top-haubicu 155 mm "NORA B52" , kao i dva lansera tipa "ALAS". Demonstriran će biti i sistem za upravljanje vatrom, odnosno komandno-informacioni sistem artiljerije koji se takođe uvodi u naoružanje Vojske Srbije.

Osim toga prikazani će biti i PVO sistem malog dometa "PASARS", besposadno daljinski upravljano vozilo "MILOŠ" i oklopni tranporter "LAZAR - 3" i oklopno vozilo "MILOŠ 4x4" .

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
foto: Ministarstvo odbrane

Kako je precizirao Vučić, prisutni će imati priliku da vide u više različitih ešalona 1.500 vojnika koji su opremljeni po najvišim svetskim standardima.

"To ćemo da širimo na 3.000 vojnika, formiraćemo novu jedinicu, jednu u Priboju, a jednu u okolini Loznice. To su brdsko-planinske i specijalne jedinice, što je dobro i za ta mesta. Ono što će posebno da obraduje ljude jeste ono što će da vide u vazduhu, a videće mnogo toga novog i dobrog", rekao je predsednik Srbije.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
10°C
18.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve