OTVOREN MUZEJ ILUZIJA U BEOGRADU

OTVOREN MUZEJ ILUZIJA U BEOGRADU


Fascinantan svet iluzija koje će vam poljuljati poverenje u sopstvena čula, a pritom vas i oduševiti, otvoren je svečano danas u centru Beograda.

Novi zabavni i edukativni sadržaj, namenjen je svim generacijama i atraktivno dopunjuje turističku ponudu grada.

Posetioci su imali priliku da se odupru gravitaciji u kosoj sobi, da dožive drugu osobu kako im pred očima raste ili se smanjuje, da se izgube u beskonačnosti Sobe ogledala sa svojim klonovima, posluže nečiju glavu na tanjiru i konačno da se popnu na plafon i taj podvik da ovekoveče fotografijom u Obrnutoj sobi.

muzej iluzija

muzej iluzija

Velika zbirka holograma nikoga nije ostavila ravnodušnim. Oni su sjajan podsetnik da naše pretpostavke o svetu koji vidimo ponekad stvarno i jesu samo – pretpostavke.

muzej iluzija

Vorteksov tunel jedna je od najzanimljivijih postavki ove franšize. Tunel se vrti dok vi u njemu stojite, zvuči primamljivo zar ne?

Preko 70 eksponata će vas navesti da više puta protrljate oči kroz zabavne i atraktivne varke. Naučićete mnogo o vidu, percepciji, ljudskom mozgu i nauci. Ponekad oči zaista vide stvari koje mozak ne razume.

Možete i zaigrati poker sami sa sobom a da pritom ne brinete ko će biti pobednik, on je jedan a to ste vi.

muzej iluzija

muzej iluzija

Na samom kraju, logičke igre i zagonetke će učiniti da kompletan utisak postane nezaboravan.

Muzej iluzija u Beogradu, sa svojih gotovo 400m2 izložbenog prostora, zasigurno će postati jedna od najpopularnijih gradskih destinacija, a brojni posetioci će svoje doživljaje u Muzeju moći da fotografišu.

Adresa muzeja je Nušićeva 11, a radno vreme je svakoga dana od 9 – 22 časa.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar