Vesti
07.09.2022. 14:37
Beta

Aleksandar Vučić

"Ova zima će biti hladna, a sledeća - polarna!"

1
Izvor: Beta / AP / Darko Vojinovic

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su pred Srbijom važne odluke jer sledi teška jesen i još teža zima, a istakao je i da bi najbolje rešenje bio prekid rata Rusije i Ukrajine u šta, kako je rekao, ne veruje.

"Ova zima će za sve nas biti veoma hladna, a mislim da će sledeća biti polarna za celu Evropu, jer mi se čini da niko ne želi rešenje i plašim se da svi iščekuju poraz druge strane, a ne kompromis. Ako mislite da ćete lako vojnički da pobedite Rusiju, nama ostaje da se dobro spremimo i za hladnu i za polarnu zimu", rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara da prokomentariše obraćanje javnosti ruskog predsednika Vladimira Putina.

Vučić je nakon sastanka sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom rekao da su najavljene mere EU razumne i dobre i da će Srbija razgovarati sa EK i zajedno sa Otvorenim Balkanom tražiti pomoć za uvoz struje, ali da će poštovati i mere štednje.

"Težak period dolazi za sve nas, vidim da se Evropa ozbiljno sprema, a najbolje bi bilo da se prekine rat i da obe strane teže kompromisnim rešenjima, ali ja ne mislim da je to moguće, pošto znam šta se odvija i ko koliko želi nečiji poraz", rekao je Vučić.

Erdoganu je zahvalio na korektnosti i na tome što pokazuje respekt prema našoj zemlji i ima vremena da razmatra situaciju u regionu i, bez obzira na razlike, uvek insistira na miru i stabilnosti i pronalaženju diplomatskog rešenja.

Turski predsednik Erdogan izjavio je, odgovarajući na pitanje o Kosovu, da je spreman da pruži podršku na svaki način kako bi se postiglo rešenje.

"Videli smo pozitivne pomake i očekujemo pozitivno ubrzanje koje bi bilo održivo na Balkanu jer Balkan ne može da toleriše ovakav problem više", rekao Erdogan.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Erdogan ponovio pretnje Grčkoj
Erdogan, 7. 9. 2022.

Otvoreno

07.09.2022. 08:43

Erdogan ponovio pretnje Grčkoj

Problematični odnosi između regionalnih rivala Turske i Grčke pogoršala je danas izjava turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana u kojoj je ponovio pretnju invazijom na koju je Atina je odgovorila da je spremna da brani svoj suverenitet.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
8°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve