Vesti
30.05.2019. 15:54
R. E. / FoNet

Pacoli: Ana Brnabić ne može da uđe na Kosovo zbog rasističke izjave

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Šef diplomatije Kosova Bedžet Pacoli je poručio predsednici Vlade Srbije Ani Brnabić da joj neće biti dozvoljen ulazak na Kosovo, sve dok sprovodi "rasističku i bolesnu ideologiju protiv stanovništva Kosova", navode prištinski mediji.

Tvrdi se da se radi o Pacolijevoj reakciji na izjavu Ane Brnabić da su kosovski Albanci "narod koji je izašao iz šume". Pacoli je okarakterisao kao potpuno neprihvatljive takve tvrdnje Brnabić, izrečene u prisustvu šefa Misije Evropske unije u Beogradu Sema Fabricija.

Povezane vesti - Brnabićeva kritkovala Izveštaj EK o napretku Srbije

"Institucionalizovani rasizam u Srbiji, kakav promoviše vlada Ane Brnabić, ima izvore u ultranacionalističkoj ideologiji bolesnika, izjavio je Pacoli.

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je u sredu da "Haradinaj, Tači i Veselji počinju da se takmiče u tome ko je veći i luđi nacionalista i šovinista".

"Ono što mene najviše plaši je što imate posla sa iracionalnim ljudima, najgorom vrstom populista, sa ljudima koji i jesu bukvalno izašli iz šume. Neki od tih su ljudi teroristi koji nisu osuđeni, a bili su optuženi, bili su u Haškom tribunalu, nisu osuđeni samo zato što su svi svedoci pobijeni. I kako mi da znamo šta će oni sutra uraditi? Njima je svejedno da li je tamo rat ili nije, to je ono što mene plaši", izjavila je Brnabić.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
10°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve