Vesti
05.04.2019. 22:15
N1

Pacoli: Destruktivno i agresivno ponašanje prema Kosovu u Beogradu

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Zamenik premijera i ministar spoljnih poslova Kosova Bedžet Pacoli izjavio je da je zabrinut zbog nastavka, kako je rekao, "destruktivnog i agresivnog ponašanja Srbije" kada je tokom Digitalnog samita za Zapadni Balkan u Beogradu jedna osoba iz publike uputila šovinističke poruke protiv Kosova.

- Tokom panela ministara Zapadnog Balkana, organizatori su isključili mikrofone i prosledili reč nekome iz publike koji je uputio šovinističku poruku protiv Kosova. To je činjenica koja pokazuje da su čitav događaj uradili domaćini, što je u ovom slucaju Republika Srbija - rekao je Pacoli na konferenciji za medije
Šef kosovske diplomatije je rekao da su se identične situacije događale i na drugim panel diskusijama.
Pacoli je na konferenciji govorio i o trodnevnoj poseti Africi, tokom koje se, kako je rekao, sastao sa značajnim zvanicnicima.
On je rekao da Kosovu trebaju prijatelji i da je partnerstvo sa svim državama sveta veoma važno, a da je afrički kontinent važan za Kosovo i da je svestan akcija Srbije kod lobiranja kod povlacenja priznanja.
- Što se tice lobiranja za priznavanje od strane pet zemalja EU, nikada nismo odustali. Taksa na robu iz Srbije je otežala odnos sa Grčkom. Nemamo dobre odnose sa Kiprom. Verujem da će jednog dana ove zemlje EU priznati Kosovo - rekao je Pacoli i dodao da Rusija ima veliki uticaj kod ovih zemalja kada je u pitanju priznanje Kosova.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
10°C
23.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve