Vesti
04.01.2022. 13:18
R.E./Kosovo online

"Imamo sreće..."

Pacoli: Kosovo ne može da izbegne formiranje Zajednice srpskih opština

Kosovo
Izvor: Shutterstock

Lider Alijanse za novo Kosovo i poslanik u kosovskoj skupštini Bedžet Pacoli kaže da je formiranje Zejednice srpskih opštine neminovno i da Kosovo ne može da izbegne svoje međunarodne obaveze.

Pacoli ističe da se on zalaže da se Kosovo ponaša ozbiljno i da poštuje međunarodne sporazume u koje veruje svojim saveznicima, u ovom slučaju EU i SAD.

"Zalažem se da se Kosovo ponaša kao ozbiljna država koja poštuje međunarodne obaveze i veruje svojim saveznicima. Ako neko misli da SAD i Evropska unija, koji su pokrovitelji ZSO, žele da stvore Republiku Srpsku na Kosovu ili šta već, i da ne znaju kakvu opasnost predstavlja Srbija, ja iskreno ne znam gde oni žive", rekao je Pacoli, prenosi Kosovo online.

On je dodao da formiranje Zajednice srpskih opština ne može da se izbegne i da je to međunarodna obaveza koju je Kosovo preuzelo u saradnji sa SAD i Evropskom unijom

"Imamo sreće da logiku koja danas vlada na Kosovu nismo imali u kritičnim trenucima za državu, inače ne bi bilo Rambujea i bombardovanja Srbije i Ahtisarija i proglašenja nezavisnosti. Paranoji nije mesto u politici, ali zemlji je potrebno vođstvo, a ne izolacija i strah od tradicionalnih saveznika Kosova", poručio je Pacoli.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Aljbin Kurti – najopasniji čovek na Balkanu
Aljbin Kurti 14.10.2021.

Kosovo

15.10.2021. 06:05

Aljbin Kurti – najopasniji čovek na Balkanu

Aljbin Kurti je jako opasan čovek. Jedan od onih kojima nije nikakav problem da vide i da proliju ljudsku krv. Na daljinski upravljač, što je nekada teže i monstruoznije nego da gledaš nekoga u lice, u oči, povučeš obarač i oduzmeš život. Da gledaš kako se život gasi u očima.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve