Vesti
01.06.2019. 15:59
R. E. / RTK

Pacoli pozvao UN da istraži učešće ruskog pripadnika Unmik-a na Kosovu

behgjet-pacolli01-ap.jpg
Izvor: Fonet / FoNet/AP

Šef kosovske diplomatije Bedžet Pacoli pozvao je predstavnike Ujedinjenih nacija da započnu temeljnu i profesionalnu istragu o učešću svog zaposlenog Mihaila Krasnoščekova u nedavnim događajima na severu, javlja RTK.

"UN je institucija za mir, sigurnost i globalnu pravdu čiji su napori visoko cenjeni od strane slobodnih i demokratskih zemalja, tako da ko god zloupotrebljavajući funkciju imuniteta, učestvuje u sumnjivim i kriminalnim planovima i delima ne samo da nema mesta na Kosovu, već ne bi trebalo da pristupi UN ili njenim misijama širom sveta", naveo je Pacoli.

On je rekao je da takvi događaji štete ugledu ove organizacije.

"Zatražiću od naše diplomatske misije u SAD da kad god postoji diskusija o dešavanjima u regionu, pri organizaciji razmotri slučaj ovog zvaničnika kao slučaj koji je u suprotnosti sa naporima da se osigura red i zakon u našoj zemlji", kaže dalje Pacoli.

On je rekao da bi kosovske institucije za sigurnost i pravdu bile spremne da blisko sarađuju u okviru takve istrage UN, kao i da pruže informacije koje imaju, gde se, pored očiglednog kršenja unutrašnjih pravila UN, ne isključuje bilo kakvo ozbiljno međunarodno krivično delo.

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light rain
16°C
20.09.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve