Vesti
30.08.2019. 13:23
Tanjug

Pacoli: Sastanak u Helsinkiju je prilika da budemo ravnopravni sa drugim zemljama

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Šef diplomatije Kosova Bedžet Pacoli kaže da je sastanak Saveta EU i partnera sa Zapadnog Balkana u Helsinkiju prilika da Kosovo bude među prijateljima i da bude tretirano ravnopravno sa drugim zemljama u Evropi.

"Ovo je odlična situacija da se bude među prijateljima i da nas tretiraju ravnopravno kao sve zemlje u Evropi", rekao je Pacoli koji je dolazeći na neformalni sastanaku Helsinkiju, poručio da sa sobom donosi "puno pozdrava iz najmlađe zemlje u Evropi".

"Srećni smo što smo ovde u prelepoj Finskoj, zemlji koja mnogo znači za Kosovo, jer Kosovo je svoju nezavisnost proglasilo oslanjajući se na Ahtisarijevu deklaraciju", izjavio je Pacoli.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Shutterstock

On je dodao da je plan finskog diplomate i specijalnog izaslanika UN za Kosovo Martija Ahtisarija suština sadašnjeg kosovskog ustava. Odlazeća šefica EU diplomatije Ferderika Mogerini prvi put je zvanično pored ministara zemlja kandidata za članstvo u EU pozvala i predstavnika Kosova da prisustvuje neformalnom sastanku Savetu EU ministra, na kome se danas razgovara o regionalnoj saradnji.

Ministar Ivica Dačić, koji prisustvuje sastanku u Helsinkiju, poziv Pacoliju okarakterisao je kao "presedan".

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve