Vesti
03.11.2019. 13:54
Tanjug

PACOLI VUČIĆU: Priznanje Kosova je jedina šansa, to sam rekao i Miloševiću

bedzet-pacoli.png

Bivši šef kosovske diplomatije i predsednik Alijanse za novo Kosovo Bedžet Pacoli kazao je da se sa Srbijom o svemu može razgovarati, samo ne o tri stvari, a to su, kkao je naveo, nezavisno Kosovo, Ustav Kosova i granica.

On je za tv Face iz BiH rekao i da za predsednika Srbije Aleksandra Vučića ima jasnu poruku.

"Vučiću imate samo jednu šansu, da priznate Kosovo. To je realnost. Ta država je rođena i nema vraćanja nazad. To je jedino rešenje, a sve ostalo će ići lakše", kazao je Pacoli.

ALEKSANDAR VUCIC

Naglasio je da je to isto poručivao i Slobodanu Miloševiću ranije, potencirajući da je Kosovo davno rođena država. Smatra i da je priča o razgraničenju između Srbije i Kosova u smislu razmene teritorija "nemoguća i vrlo opasna".

Pacoli je takođe izneo ideju o stvaranju slobodne ekonomske zone koja bi obuhvatala, kako je naveo, deo južne Srbije, sever Kosova i Sandžak. On je rekao da bi to bio poseban ekonomski prostor koji bi bio poveren nekoj svetskoj menadžerskoj firmi, uz finansijsku pomoć EU kada je u pitanju infrastruktura.

karta kosova

"Doveli bismo globalne kompanije, imali simboličan porez i za pet šest godina bi mogli zaposliti 300.000 ljudi", objasnio je Pacoli.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
17.09.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve