Vesti
02.11.2019. 10:31
Tanjug

PALMER: Nabavka ruskog naoružanja predstavljala bi rizik za uvođenje sankcija

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan Metju Palmer rekao je da su SAD zabrinute zbog raspoređivanja ruske vojne opreme na teritoriji Srbije i istakao da bi mogućnost da Srbija nabavi značajne ruske vojne sisteme mogla da bude rizik za uvođenje sankcija.

"Nabavka ruskog naoružanja od strane Srbije predstavlja rizik za uvođenje sankcije i mi se nadamo da će naši srpski partneri biti pažljivi po pitanju bilo kakve transakcije te vrste", naglasio je Palmer u intervjuu za makedonsku televiziju Alsat M.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Komentarišući srpsko-rusku vojnu vežbu "Slovenski štit" koja je bila realizovana prošle nedelje, Palmer je rekao da SAD i Srbija imaju odličnu odnose u oblasti vojne saradnje, te da je SAD najbolji vojni partner Srbije.

Povezane vesti - VUČIĆ O BUGARIMA I S-400: Hvala im što su istrčali pred rudu

"Mi realizujemo zajedničke vežbe, imamo snažnu saradnju između Vojske Srbije i Nacionalne garde Ohaja koja predstavlja veoma značajan i dinamičan deo našeg prisustva na Zapadnom Balkanu" rekao je Palmer napomenivši da to to ne znači da Srbija takođe ne može da ima odnose sa Rusijom, uključujući i vojno partnerstvo.

"Ali mi vrednujemo naše vojno partnerstvo sa Srbijom i mislim da je to mnogo značajnije od onog što Rusi rade sa Beogradom", zaključio je Palmer.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
few clouds
23°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve