Vesti
02.11.2019. 10:31
Tanjug

Specijalni izaslanik SAD

PALMER: Nabavka ruskog naoružanja predstavljala bi rizik za uvođenje sankcija

metju-palmer-foto-tanjug-3.jpg

Specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan Metju Palmer rekao je da su SAD zabrinute zbog raspoređivanja ruske vojne opreme na

Specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan Metju Palmer rekao je da su SAD zabrinute zbog raspoređivanja ruske vojne opreme na teritoriji Srbije i istakao da bi mogućnost da Srbija nabavi značajne ruske vojne sisteme mogla da bude rizik za uvođenje sankcija.

"Nabavka ruskog naoružanja od strane Srbije predstavlja rizik za uvođenje sankcije i mi se nadamo da će naši srpski partneri biti pažljivi po pitanju bilo kakve transakcije te vrste", naglasio je Palmer u intervjuu za makedonsku televiziju Alsat M.

s400

Komentarišući srpsko-rusku vojnu vežbu "Slovenski štit" koja je bila realizovana prošle nedelje, Palmer je rekao da SAD i Srbija imaju odličnu odnose u oblasti vojne saradnje, te da je SAD najbolji vojni partner Srbije.

Povezane vesti - VUČIĆ O BUGARIMA I S-400: Hvala im što su istrčali pred rudu

"Mi realizujemo zajedničke vežbe, imamo snažnu saradnju između Vojske Srbije i Nacionalne garde Ohaja koja predstavlja veoma značajan i dinamičan deo našeg prisustva na Zapadnom Balkanu" rekao je Palmer napomenivši da to to ne znači da Srbija takođe ne može da ima odnose sa Rusijom, uključujući i vojno partnerstvo.

"Ali mi vrednujemo naše vojno partnerstvo sa Srbijom i mislim da je to mnogo značajnije od onog što Rusi rade sa Beogradom", zaključio je Palmer.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
7°C
15.04.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve