Vesti
14.11.2023. 18:25
R.E.

Novi Sad

Šta će sve imati park od 428,9 miliona dinara

1
Izvor: Autonomna Pokrajina Vojvodina

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić, obišli su pripremne radove na izgradnji, uređenju i opremanju parka kod Spensa.

Vrednost investicije je 428,9 miliona dinara, od čega je Pokrajinska vlada preko Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine izdvojila 370 miliona dinara, a ostatak Grad Novi Sad. Kako je najavljeno, radovi će biti završeni u julu 2025. godine.

Pokrajinska vlada je, takođe, zajedno sa Gradom finansirala i uređenje Kameničkog parka, a pokrenuta je inicijativa za izgradnju i rekonstrukciju i drugih parkova.

U parku, ukupne površine 10.154 kvadratna metra, planirano je uređenje zelenih površina koje obuhvataju 72,5 odsto zemljišta sa srednjim i visokim zelenilom, pešačkim stazama, platoima za okupljanje, mobilijarom, rasvetom i signalizacijom.

Pored toga, biće postavljene i "pametne klupe“ sa solarnim punjačima i displejima koje će pružati informacije o izmerenim parametrima u parku.

1
Izvor: Autonomna Pokrajina Vojvodina

U severnom delu parka nalaziće se dečje igralište i amfiteatar, kapaciteta 250 mesta, ukupne površine oko 140 kvadratnih metara – za održavanje različitih kulturno-umetničkih događaja.

Planirana je sadnja novih 57 sadnica kao i različitog listopadnog i četinarskog žbunja, ukrasne trave i žive ograde. U okviru uređenja predviđena je i nova vodovodna, kanalizaciona i elektro mreža, postavljanje javne rasvete i video-nadzora. Park će imati osam pešačkih ulaza koji će omogućiti pristup iz svih pravaca.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Gde se sve u Beogradu prave kružni tokovi i zašto
kruzni tok

Projekat u izradi

09.11.2023. 20:35

Gde se sve u Beogradu prave kružni tokovi i zašto

Kružni tokovi umesto raskrsnica sa semaforima gradiće se na potezu od Kvantaške pijace do ulaska na Pupinov most, a u cilju ubrzanja protoka saobraćaja i oslobađanja "uskog grla".
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
30.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve