PEDAGOŠKE MERE: Šarčević: Od sada ukor i na ekskurzijama

PEDAGOŠKE MERE: Šarčević: Od sada ukor i na ekskurzijama

Foto: YouTube screenshot


Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je da je Pravilnik o ekskurzijama dobra pedagoška praksa i da bi učenici trebalo prvo da upoznaju svoju domovinu.

On je za RTS rekao da je ekskurzija oblik nastave, tako da deca treba na rekreativnoj nastavi i na ekskurzijama da gradivo koje su učili kroz razne predmete provere na terenu, da upoznaju svoju zemlju, a svet kada postanu maturanti.

Deca će, kako je ukazao, prvo putovati u svojoj zemlji. Prema njegovim rečima, srednjoškolci mogu u trećoj godini ako je završna, i u četvrtoj godini da idu na matursku ekskurziju u inostranstvo.

“Imaju mogućnost za upoznavanje Evrope i kroz Erazmus plus projekat. Mi smo u januaru postali punopravni član, a do sada su privilegije imali samo studenti i univerzitetski profesori. Sada je to omogućeno i osnovcima i srednjoškolcima”, naveo je ministar prosvete, dodajući da će biti  priprema i oko ponašanja na ekskurziji.

“Bezbednost je na prvom mestu. Obavezno upoznavanje učenika oko konzumiranje alkohola. Roditelji će imati ozbiljne sastanke. Ukor će moći da se stekne i na ekskurziji.”, naveo je ministar.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar