Vesti
15.03.2023. 10:04
Beta

Siniša Mali

Koje će sve popuste doneti penzionerska kartica

Penzioneri
Izvor: Shutterstock

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da će penzionerske kartice, za koje je danas počelo prijavljivanje u svim filijalama PIO Fonda u Srbiji, omogućiti popuste u prodavnicama, restoranima, banjama, salonima, kao i povoljnije zdravstvene preglede.

"Sa tom karticom penzioneri će imati mogućnost popusta u raznim supermarketima, veleprodajama, maloprodajama, salonima. Imaće mogućnost da uđu u muzeje, pozorišta besplatno. Tu su i besplatni zdravstveni pregledi, popusti u banjama", kazao je Mali za RTS.

Naveo je da će kartice biti aktivne od 1. oktobra, kada će penzioneri biti obavešteni koje su to kompanije i koja prodajna mesta gde će moći da ih koriste.

Zbog toga je ministar pozvao sve društveno-odgovorne kompanije da se jave i učestvuju u ovoj akciji.

Mali je precizirao da u svih 170 filijala PIO Fonda, kao i na sajtu, svaki penzioner od njih 1,7 miliona, ima mogućnost da se prijavi za dobijanje penzionerske kartice.

"U svim filijalama PIO Fonda, za one koji možda teže mogu da popune taj zahtev, biće ljudi koji će im pomagati", dodao je Mali.

Objasnio je da su jedini potrebni podaci za popunjavanje kartice ime, prezime, adresa, JMBG i kontakt telefon, a da sam postupak prijave traje minut ili dva.

"Mi ćemo sukcesivno, kako se naši najstariji sugrađani budu prijavljivali za tu karticu, te kartice njima i davati. Te kartice će moći da se uzmu u filijalama PIO Fonda kada budu završene, a svi naši najstariji sugrađani biće obavešteni ili putem telefona ili putem mejla ili kako god su ostavili svoj kontakt da im je gotova kartica i da mogu da je pokupe", naveo je Mali.

Istakao je i da će penzioneri dobiti kartice u roku od mesec dana.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kako se penzioneri mogu prijaviti za lečenje u banjama
1

PIO fond

11.02.2023. 11:01

Kako se penzioneri mogu prijaviti za lečenje u banjama

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) raspisao je konkurs za prijem zahteva za upućivanje korisnika penzija na rehabilitaciju u banjama.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
28°C
19.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve