Vesti
19.12.2019. 18:09
Tanjug

"PERSONA NON GRATA" U Tirani protest protiv Vučićevog dolaska

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

U glavnom gradu Albanije u toku su protesti zbog dolaska predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Predsednik Srbije boraviće u petak i subotu u Tirani, gde će učestvovati na Samitu o "malom Šengenu".

Ispred hotela u kojem bi trebalo da odsedne predsednik Srbije, postavljen je baner sa natpisom "Ovde dolazi ratni zločinac, da pozira kao dobrotvor".

Prema najavi albanskog premijera Edija Rame, na sastanku bi trebalo da učestvuje i šef evropske diplomatije Žozep Borel.

Pročitajte još: "Odnosi NATO i Srbije sve bolji"

Domaćin novog sastanka, albanski premijer, ranije je najavio da će treći samit lidera regiona biti održan u Draču, ali će, zbog zemljotresa koji je nedavno pogodio Albaniju, a posebno Drač, sastanak ipak biti održan u Tirani. On je rekao i da sutrašnji samit predstavlja nastavak pokrenute inicijative o uspostavljanju tzv. "Malog Šengdena".

"Ova inicijativa je otvorena i inkluzivna i nije ništa novo, već je samo novo zajedničko opredeljenje i cilj da se implementira ono što je više puta dogovarano, a potom ostavljano po strani“, naglaslio je Rama.

On je naveo da inicijativa predviđa da zemlje koje su u nju uključene žele da preuzmu svoju budućnost u svoje ruke i da sarađuju.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
mist
8°C
27.11.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve