Vesti
04.05.2023. 16:05
R. E.

Odlučila Vlada

U Republici Srpskoj u petak Dan žalosti

1
Izvor: Shutterstock

Vlada Republike Srpske odlučila je na vanrednoj sednici da petak, 5. maj proglasi danom žalosti, zbog tragedije koja se dogodila u Beogradu.

Trinaestogodišnji dečak je u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu usmrtio osam učenika i radnika obezbeđenja, dok je šest učenika i nastavnicu ranio iz vatrenog oružja.

Reč je o tragediji nezabeleženoj u savremenoj srpskoj istoriji, koju je počinilo dete, koje zbog ovoga neće moći da bude sankcionisano pravnim merama. 

Predsednik Vlade RS Radovan Višković rekao je da će 5. maj biti proglašen danom žalosti.

"Zadužili smo dva ministarstva da pripreme informacije u vezi sa stanjem maloletničke delikvencije u RS. Imali smo i drugu tačku dnevnog reda da 5. maj proglasimo danom žalosti u RS zbog dešavanja u Beogradu", rekao je Višković, prenose mediji u BiH.

On je naglasio da je problem maloletničke delikvencije sve prisutniji na celoj teritoriji BiH i da će zvaničnici od petka početi razgovore sa direktorima škola.

Takođe, naveo je da će biti upućen poseban apel vlasnicima oružja da brinu gde ga čuvaju, kao i da će izvršiti kontrolu svih streljačkih društava u RS.

U ambasadi Srbije u Bosni i Hercegovini su potvrdili za Radio Slobodna Evropa da će u petak biti otvorena knjiga žalosti od 10 do 13 časova i od 14 do 17 sati, kao i u ponedeljak u istom terminu.

Zastava na ambasadi Srbije će biti spuštena na pola koplja.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Direktori Tiršove i UKC o stanju povređenih u masakru u školi
pucnjava u školi, ATA, 5. 3. 2023.

OŠ "Ribnikar"

04.05.2023. 09:31

Direktori Tiršove i UKC o stanju povređenih u masakru u školi

Petoro povređenih u oružanom napadu u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu je stabilno, jedno dete je kritično ali bolje, dok je jedno dete u kritičnom stanju i vitalno je ugroženo, rekli su direktori zdravstvenih ustanova u kojima su povređeni smešteni.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
23°C
01.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve