Svet
01.11.2017. 13:19
R.E./100posto.hr

PETORICA ARGENTINACA SLAVILI 30 GODINA OD MATURE, A ONDA IH JE UZBEKISTANAC POKOSIO DO SMRTI: Krvavi detalji prvog terorističkog napada u Njujorku posle 11.septembra

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Sjedinjene Države potresao je novi teroristički napad koji je, pošto se dogodio u Njujorku, mnoge podsetio na 11. septembar 2001. kada je Uzbekistanac Sajfulo Saipov koji je iznajmljenim kamionom uleteo na biciklističku stazu uz reku Hadson i sa leđa kosio bicikliste i pešake, da bi se na kraju zakucao u školski autobus u kome su povređene dve odrasle osobe i dva deteta, da bi zatim izašao iz vozila i počeo da trči niz ulicu mašući sa dva pištolja i glasno viče "Alahu Ekber", da bi ga u tom trenutku savladala policija.

https://youtu.be/R-FR4zrnMJw

Prema poslednjim informacijama u ovom napadu koji je kvalifikovan kao teroristički poginulo je osmoro ljudi, među kojima je šest stranaca, a 11 njih je povređeno u prvom smrtonosnom napadu posle 2001.

 

Svet je dodatno potresla vest da je u ovom terorističkom napadu poginulo petoro Argentinaca, a jedan teško povređen koji su došli iz Rosarija u Njujrok da proslave 30. godina od mature. U napadu pomahnitalog uzbekistanca stradali su Ariel Erlij, Hernán Diego Mendoza, Diego Enrique Angelini, Alejandro Damián Pagnucco i Hernán Ferruchi, potvrdio je argentinski ministar spoljnih poslova.

 

Šesta žrtva, Martin Ludovica Marro, hospitaliziran je u Prezbiterijanskoj bolnici na Menhetnu i on se tretnutno oporavlja od povreda koje je pretrpio i nalazi se van životne opasnosti.

Ono što je za sad poznato kako su stradali Argentnici, oni su iznajmili bicikle sa kojima su krenuli da istražuju grad vozeći se duž West Street, uz reku Hudson. Bili su u blizini srednje škole Stuyvesant, na mestu gdje je osumnjičeni Uzbekistanac okončao svoj krvavi napad. Da stvar bude još tragičnija Alejandro Damián Pagnucco je na svom Fajsbuku objavio fotografiju iz Njujorka nekoliko minuta pred smrt.
https://youtu.be/IoaNi90lbdk

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
12°C
04.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve