Vesti
02.02.2024. 10:40
R.E.

Ministarstvo odbrane

Konkurs za mlade pilote, ko i do kada može da se prijavi (FOTO)

1
Izvor: Ministarstvo odbrane

Ministarstvo odbrane Srbije pozvalo je sve zainteresovane koji do kraja 2024. godine navršavaju do 27 godina i imaju diplomu osnovnih akademskih studija civilnih fakulteta da se prijave za Vojnostručno osposobljavanje za rezervne oficire i postanu oficiri roda avijacije i dobiju zvanje pilota.

Kandidati koji ispune opšte uslove konkursa, kao i medicinske, psihološke i bezbednosne provere i savladaju selektivnu padobransku i letačku obuku imaće priliku da postanu piloti aviona i helikoptera Ratnog vazduhoplovstva i PVO, navedeno je u saopštenju Ministarstva odbrane.

Najuspešniji među njima, nakon završenog šestomesečnog osposobljavanja, dobiće mogućnost da odmah stupe u profesionalnu vojnu službu i da kao oficiri roda avijacije nastave letačku obuku.

Kandidati koji podnesu prijavu za specijalnost pilot operater daljinski pilotiranog vazduhoplova ne upućuju se na selektivnu padobransku i letačku obuku.

Prijave se mogu podneti u centrima Ministarstva odbrane, šalterima Pošte ili na portalu eUprave. Konkurs je otvoren do 31. marta 2024. godine.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

U Srbiju stiže nova vojna oprema: Evo o čemu je tačno reč
Vojska Srbije

Miloš Vučević

26.01.2024. 14:48

U Srbiju stiže nova vojna oprema: Evo o čemu je tačno reč

Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević izjavio je danas u Budimpešti da je Srbija spremna da sarađuje sa Mađarskom po svim pitanjima koja su od zajedničkog interesa a tiču se bezbednosti i odbrane, uvažavajući činjenicu da je Mađarska deo NATO alijanse, a Srbija ima proglašenu vojnu neutralnost.
Close
Vremenska prognoza
light intensity shower rain
11°C
03.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve