Vesti
09.11.2019. 16:42
Tanjug

PISMO HRVATSKOJ VLADI Amerikanci traže od Zagreba da podrži film o Jasenovcu

shutterstock_1032612085.jpg

Izaslanik Stejt departmenta za Holokaust Tomas K. Jazgerdi zatražio je od hrvatske ministarke kulture da se sastane s nasim rediteljem Predragom Gagom Antonijevićem i pomogne mu u realizaciji filma o zločinima u Jasenovcu.

Pismo s takvom molbom ministarki Nini Obuljen Korzinek Jazgerdi je uputio jos u martu, nakon što je Antonijevića upoznao u Vašingtonu. U pismu kojim američki zvaničnik traži podršku hrvatske vlade za film "Dara iz Jasenovca", on predstavlja opus Antonijevića, nabraja njegove fimove, pominje saradnju s Oliverom Stounom i Denisom Kvejdom i prenosi ministarki da mu je Antonijević rekao da mu je važno da se njegov film bazira isključivo na činjenicama.

Producent filma Maksa Catović za Kurir je potvrdio autenticnost pisma, a beogradski dnevnik pise jos da iza tog projekta stoji američki ekspert za Holokaust Majkl Berenbaum, a da je producent Dobrivoje Tanasijević - Dan Tana.

Trenutno je, inače, u toku snimanje u Beloj Crkvi, dok su kasnije planirana snimanja i u Hrvatskoj. U glumackoj ekipi su Marko Janketić, Igor Ðorđević, Vuk Kostić...a uloge su poverene i mališanima iz Kozarske Dubice. Srbija ovaj film finansira sa 2.300.000 evra.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
12°C
21.09.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve