Vesti
01.08.2018. 13:08
R.E./Foto: Vojska Srbije

PLATINASTI LAV STIGAO U BUGARSKU: Vojska Srbije vežba sa američkim vojnicima

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Na poligonu ,,Novo selo" u Bugarskoj počela je multinacionalna vežba pod nazivom „Platinasti lav 18“. Vežba je počela podizanjem državnih zastava zemalja učesnica, a na njoj učestvuje  streljački vod iz sastava 31. pešadijskog bataljona Treće brigade Kopnene vojske.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Naši pripadnici su u sastavu pešadijske čete zajedno sa pripadnicima oružanih snaga Republike Bugarske, Republike Moldavije i SAD, sa kojima će izvoditi taktičku vežbu sa bojevim gađanjem.

Cilj vežbe je unapređenje interoperabilnosti i međusobnog razumevanja pripadnika vojski partnerskih zemalja na taktičkom nivou, u toku izvršenja odbrambenih, napadnih i operacija stabilizacije u multinacionalnom okruženju.
Na ovoj vežbi okupilo se više od 600 učesnika, pripadnika oružanih snaga Albanije, Bugarske, Gruzije, Moldavije, Rumunije, Sjedinjenih Američkih država, Crne Gore i Srbije i trajaće do 9. avgusta.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Vojska Srbije na vežbama u Republici Bugarskoj, koje organizuju Crnomorske rotacione snage Marinskog korpusa OS SAD za Evropu i Afriku, učestvuje od 2012. godine. Vežbe iz serije PLATINUM se izvode od 2014. godine u Bugarskoj, Rumuniji i Srbiji – „Lion“ u Republici Bugarskoj, „Eagle“ u Republici Rumuniji i „Wolf“ u Republici Srbiji, s tim što se vežba u Republici Srbiji od 2016. godine realizuje u saradnji sa Nacionalnom gardom Ohaja.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
10°C
23.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve