Vesti
29.04.2019. 18:24
Beta

Plenković Vučiću: Hrvatska i Slovenija najviše rade za jugoistok Evrope

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je da Hrvatska i Slovenija učestvuju na samitu u Berlinu zato što najviše rade za jugoistok Evrope, dan pošto je predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio nezadovoljstvo izborom učesnika tog skupa.

"Sastanak koji su sazvali kancelarka Merkel i predsednik Makron ima za cilj da rezimira gde smo trenutno kada je reč o jugoistoku Evrope. Hrvatska i Slovenija su pozvane jer su dve države koje kontinuirano rade, ja bih rekao Hrvatska čak i više od svih drugih, i ističu tu temu na nivou Evropskog saveta", rekao je Plenković novinarima, prenosi Hina.

Plenković je kazao i da je pitanje učesnika samita pre svega pitanje za Merkel i Makrona.

Vučić je sinoć izjavio da će u Berlinu najviše reči biti o odnosima Beograda i Prištine i kazao da na to ukazuju neki "čudni momenti" i izbor učesnika sastanka.

On je rekao da su na sastanak pozvani premijeri Hrvatske i Slovenije, Andrej Plenković i Marjan Šarec, i upitao zašto nisu pozvani premijeri Rumunije, Mađarske ili Bugarske, Vijorika Dančila, Viktor Orban ili Bojko Borisov.

"Nama bi više odgovaralo da idu Rumuni i Bugari ili Mađari, oni bi imali drugačiji stav o Kosovu nego što imaju Slovenija i Hrvatska", naveo je Vučić.

On je izneo primedbu i što je na sastanak pozvan predsedavajući Saveta ministara BiH Denis Zvizdić, a ne predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik.

[owl-carousel category="Uncategorized" singleItem="true" autoPlay="true"]

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
few clouds
21°C
30.05.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve