Vesti
18.01.2022. 10:26
Tanjug

Odlučio patrijarh

Plivanja za Časni krst - odloženo

časni krst, krstovdan
Izvor: Shutterstock

Zbog teške epidemiološke situacije u Srbiji, organizatori Plivanja za Časni krst, koje je trebalo da se održi u utorak, na Krstovdan, odustali su od realizacije te manifestacije, saopšteno je iz Odbora za versku nastavu Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke.

Po odluci patrijarha srpskog Porfirija, Odbor za versku nastavu Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke zbog teške epidemiološke situacije, otkazao je učešće u organizaciji manifestacije Plivanje za Časni Krst, koja je trebalo da se održi 18. januara, na Krstovdan, na bazenu SC Tašmajdan, a na kojoj je trebalo da učestvuju đaci beogradskih osnovnih škola, navodi se u saopštenju.

Sportski savez Beograda i Gradski sekretarijat za sport i omladinu, koji su nameravali da budu suorganizatori ove manifestacije, takođe su odustali od njene realizacije.

Iz Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke, međutim, napominju da su do njih došle informacije da izvesne nevladine organizacije, koje nemaju strukturnu vezu sa Srpskom pravoslavnom crkvom, nameravaju da uprkos teškoj epidemiološkoj situačiji, ipak, organizuju ovu manifestaciju.

"Naglašavamo da za to nemaju blagoslov Crkve, a da roditelji decu šalju na sopstvenu odgovornost", ističe se u saopštenju.
 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Šta sa badnjakom kada prođe Božić
Badnjak

Običaji

08.01.2022. 10:05

Šta sa badnjakom kada prođe Božić

Božić je najradosniji hrišćanski praznik, a tradicija obeležavanja puna je lepih običaja kojih se mnogi pridržavaju. Jedan od najlepših običaja koji se i dalje neguje vezan je za badnjak.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
23°C
01.07.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve