Vesti
27.06.2022. 09:47
Beta

Ministar prosvete

Počelo polaganje mature, šta će biti u slučaju dojave o bombi

Škola, đaci
Izvor: Shutterstock

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Branko Ružić izjavio je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova uložilo ogroman trud da 522 školska objekta, u kojima đaci od ovog ponedeljka do srede polažu završne ispite, budu obezbeđeni zbog mogućih dojava o bombama.

"U skladu sa protokolom i zakonskim obavezama mi ćemo postupati na nivou Republičke upisne komisije i donositi odluku, ukoliko ne daj Bože tokom trajanja ovo završnog ispita u ova tri dana dođe do nekih dojava", rekao je Ružić za Radio-televiziju Srbije.

Istakao je da postoje jasno definisane procedure i da su pripremljene sve varijante da ta tri dana proteknu regularno.

"Pozivam naše osmake da budu pribrani, staloženi, da ovo ne dožive kao traumatično iskustvo. Mi smo uradili sve što je do nas i svi akteri u lancu su posvećeni da ova tri dana proteknu kao jedan praznik obrazovnog sistema Srbije", rekao je ministar.

Kada je u pitanju stepen bezbednosti testova, Ružić je naveo da je on na "najvišem mogućem nivou" i dodao da očekuje da neće biti problema, kao i prethodne godine.

Osmaci ovog ponedeljka polažu test iz maternjeg jezika, a završni ispit polaže se u 522 od 1.260 škola, kako je odlučila Republička upisna komisija iz bezbednosnih razloga zbog mogućih dojava o bombama.

Đaci će u utorak polagati test iz matematike, a u sredu kombinovani test.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Novosadski maturanti plesom poslali snažnu poruku (FOTO)
NOVOSADSKI MATURANTI PLESALI NA TRGU SLOBODE

Trg slobode

21.05.2022. 22:15

Novosadski maturanti plesom poslali snažnu poruku (FOTO)

Maturanati novosadskih srednjih škola u petak su učestvovali na šesnaestoj po redu manifestaciji "European Quadrille Dance Festival".
Foto
Close
Vremenska prognoza
few clouds
32°C
16.08.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve