Vesti
01.09.2020. 13:02
Tanjug

POČEO ZIMSKI REŽIM VOŽNJE: Više vozila na ulicama Beograda

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

U Beogradu je od jutros u javnom prevozu počeo zimski režim vožnje što znači da ulicama prestonice saobraća veći broj vozila nego u prethodnom periodu, a u Sekretarijatu za javni prevoz preciziraju da će putnike na gradskim linijama prevoziti 211 vozila više, dok će ih na prigradskim linijama biti još 13.

"Od jutros je 1.357 vozila na gradskim linijama u vršnom periodu, što je za 211 vozila više nego juče, a na prigradskim linijama 259 vozila što je za 13 više nego juče", rekao je za Tanjug gradski sekretar za javni prevoz Jovica Vasiljević i dodao da će i u vanvršnom periodu, kao i tokom vikenda, takođe biti više vozila u javnom prevozu.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Naveo je da su ekipe resornog sekretarijata zajedno sa ekipama GSP "Beograd" od jutros na terenu i da prate popunjenost vozila.

"Od šest do devet sati snima se stanje u javnom prevozu u vršnom periodu, a snimaćemo i popodne, od 15 do 17 sati. Ponovićemo snimanje sutra, a planirano je snimanje i početkom sledeće nedelje kako bismo imali uvid u popunjenost vozila i videli da li eventualno negde treba izvršiti određene korekcije", rekao je Vasiljević.

Povezane vesti - U Srbiji manje od jedan odsto novozaraženih, preminule dve osobe

Istakao je da je zadovoljan primenom mera u javnom prevozu koje su donete u cilju sprečavanja širenja virusa korona, navodeći da 99 odsto putnika nosi zaštitne maske.

"Sanitarna inspekcija, sa kojom smo u stalnom kontaktu, nije imala potrebe da interveniše u prethodnom periodu. Pratimo preporuke i zahteve Kriznog štaba i spram toga ćemo se pripremati i donositi možda neke dodatne mere. Pratićemo situaciju i u skladu sa tim izdavati preporuke građanima, odnosno putnicima", dodao je Vasiljević.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
7°C
18.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve