Vesti
20.05.2020. 19:33
Tanjug

"POĆINJE SEZONA" Dačić: U junu ulaz u Grčku verovatno i bez testa

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da je na jučerašnjem sastanku četvorke - Srbije, Grčke, Bugarske i Rumunije, izneta ideja da se četiri zemlje dogovore o sistemu otvorenih granica, odnosno da nije potreban karantin od 14 dana, a verovatno ni PCR test, i da će to stupiti na snagu od 1. ili 15 juna.

"Od 1. juna verovatno za neke kategorije, a od 15. juna verovatno za sve", rekao je Dačić i istakao da se to odnosi na Bugarsku i Grčku.

Kako je rekao, Rumunija neće biti u tom "prvom paketu", jer ta zemlja ima svoje unutrašnje probleme i političke krize.

"Počinje turistička sezona, normalno je da će sve te zemlje razmišljati i brzo raditi na otvaranju svojih granica za turiste", rekao je Dačić za TV Prva.

Dačić je podsetio da će Srbija otvoriti granice sa Crnom Gorom, Severnom Makedonijom, BiH i Albanijom od 1. juna, ali da se čeka potvrda tih zemalja da li će i njihove granice biti otvorene za državljane Srbije.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG / ZORAN ZESTIC / bb

"Njihovi građani ce moći da ulaze u Srbiju, ali te zemlje moraju nama da odgovore da li naši građani mogu tamo da idu. Nisu nam još odgovorili", rekao je Dačić.

Kada je reč o građanima Srbije, koji treba da idu u druge zemlje, to zavisi od konkretnih mera u zemlji u koju odlaze, naveo je Dačić.

Povezane vesti - YUTA: Turistička putavanja počinju krajem juna, početkom jula

Ministar je podsetio da je u celom svetu pokrenut postupak relaksacije mera, ali da to neće svuda ići istom brzinom i na isti način.

"U EU postoji načelni stav da je do 15. juna zabranjen ulazak u EU, osim u nekim izuzetnim slučajevima. Tako da će većina zemalja krenuti u relaksaciju putovanja, kada govorimo o prostoru van EU, tek posle 15. juna", rekao je Dačić.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
mist
-9°C
25.01.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve