“POČIVAJ U MIRU PREDSEDNIČE” Tači: Narod Kosova je večno zahvalan Širaku

“POČIVAJ U MIRU PREDSEDNIČE” Tači: Narod Kosova je večno zahvalan Širaku

EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ


Predsednik Kosova Hašim Tači napisao je, tokom boravka u Parizu gde prisustvuje sahrani predsednika Francuske Žaka Širaka, na svom Facebook nalogu da je Širak podržavao težnju Kosova i protivio se kampanji genocida i etničkog čišćenja režima Slobodana Miloševića.

Kosovo online prenosi Tačijev Facebook post:

“Na sahrani predsednika Širaka u Parizu, da se oprostimo od velikog prijatelja našeg naroda.

Predsednik Širak podržao je težnju Kosova i protivio se kampanji genocida i etničkom čišćenju Miloševićevog režima.

EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Evo šta je Širak rekao 1999. godine:

‘Ponašanje srpskih vlasti je neprihvatljivo. Evropa ne može prihvatiti da na svom tlu drži čoveka i režim koji je gotovo deset godina učestvovao u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i sada Kosovu, u operacijama etničkog čišćenja, ubistava i masakra, destabilizacije u celom regionu. Zbog toga je 200.000 ljudi ubijeno, a milioni raseljeni. Koliko razorenih porodica, koliko gradova mučenika? Pa, bilo je dovoljno. Sve je pokušano da se okonča ova praksa surovosti. Moramo danas zaustaviti varvarske postupke i ukloniti iz ovog režima sredstva kojima je on opremljen za obavljanje tih operacija. Već mesecima Amerikanci, Evropljani, Rusi, zajedno čine znatne napore da pronađu uravnoteženo i mirno rešenje. To se posebno dogodilo u Francuskoj tokom sastanaka u Rambujeu. I uprkos tvrdoglavom odbijanju srpske vlade i njenog predsednika, morali smo da odlučimo da primenimo silu’, rekao je tada predsednik Širak.

Povezane vesti – VOJNE POČASTI, CEREMONIJA: Od Širaka se oprašta oko 30 svetskih lidera

Narod Kosova je večno zahvalan. Počivaj u miru, predsedniče!”

1 comment

Dodajte komentar
  1. 1
    Klimt-Bec

    Sta reci dok mi pljujemo i zvizdimo Sciptare se ulizuju! Makrona docekamo kao oslobodioca Beograda, umesto da smo precutali ma sta mi mislili o Siraku ne mi ga ispljujemo i u sred Pariza…

+ Ostavite komentar