“POGODILA ME MOLBA SPC” Kon: Negira pokušaj da se sačuva život

“POGODILA ME MOLBA SPC” Kon: Negira pokušaj da se sačuva život

FOTO TANJUG / OKSANA TOSKIC / bb


Epidemiolog dr Predrag Kon obratio se javnosti na redovnoj konferenciji o stanju epidemije koronavirusa u Srbiji nakon što je posle današnjeg sastanka sa predsednikom Vučićem i premijerkom Brnabić doneo odluku da ipak nastavi da vodi tim epidemiologa u borbi protiv virusa.

FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIC / nr

FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIC / nr

“Posle poziva predsednika, bio sam na sastanku sa predsednikom i premijerkom. Svestan sam svoje profesionalne obaveze. Duboko me je pogodila molba Sinoda SPC o kojoj ćemo još pričati, jer na neki način negira sve što je dosadašnji pokušaj da se sačuva život. Shvativši da ima toliko nerazumevanja u javnosti, pomislio sam da treba da se povučem”, rekao je Kon.

On je istakao da je tim stručnjaka dobio snažnu podršku predsednika Srbije i da zato to mora javno da iskaže.

Povezane vesti – Presek stanja: 411 obolelih

 “Bez snažne podrške, ne bismo bili u stanju da išta uradimo. Kako god zvučalo, svestan politizacije, ovo je nužno da se kaže, jer je istina”, rekao je Kon.

On je objasnio da je prethodno poruku na Fejsbuk profilu da se povlači napisao jer je bio izložen ozbiljnim kritikama, na njega lično i sturčni tim.

“Napisao sam da to treba da preuzme neko drugi da radi, jer taj nivo bezobrazluka prevazišao sve ono što može da se prihvati”, rekao je Kon.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar