Vesti
14.04.2020. 18:05
Tanjug

"POGODILA ME MOLBA SPC" Kon: Negira pokušaj da se sačuva život

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Epidemiolog dr Predrag Kon obratio se javnosti na redovnoj konferenciji o stanju epidemije koronavirusa u Srbiji nakon što je posle današnjeg sastanka sa predsednikom Vučićem i premijerkom Brnabić doneo odluku da ipak nastavi da vodi tim epidemiologa u borbi protiv virusa.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIC / nr

“Posle poziva predsednika, bio sam na sastanku sa predsednikom i premijerkom. Svestan sam svoje profesionalne obaveze. Duboko me je pogodila molba Sinoda SPC o kojoj ćemo još pričati, jer na neki način negira sve što je dosadašnji pokušaj da se sačuva život. Shvativši da ima toliko nerazumevanja u javnosti, pomislio sam da treba da se povučem”, rekao je Kon.

On je istakao da je tim stručnjaka dobio snažnu podršku predsednika Srbije i da zato to mora javno da iskaže.

Povezane vesti - Presek stanja: 411 obolelih

 “Bez snažne podrške, ne bismo bili u stanju da išta uradimo. Kako god zvučalo, svestan politizacije, ovo je nužno da se kaže, jer je istina”, rekao je Kon.

On je objasnio da je prethodno poruku na Fejsbuk profilu da se povlači napisao jer je bio izložen ozbiljnim kritikama, na njega lično i sturčni tim.

“Napisao sam da to treba da preuzme neko drugi da radi, jer taj nivo bezobrazluka prevazišao sve ono što može da se prihvati”, rekao je Kon.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
8°C
18.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve