Vesti
27.11.2023. 14:46
R.E.

Grad Beograd

Kreće podela vaučera za decu do 19 godina, evo gde možete da ih iskoristite

poklon vauceri
Izvor: Beoinfo

Poklon-vaučeri Grada Beograda za decu do 19 godina i zaposlene u sektoru obrazovanja biće podeljeni i ove godine.

Obraćajući se povodom podele novogodišnjih vaučera, koji mogu da se iskoriste od 28. novembra do 1. marta iduće godine i važe od momenta preuzimanja, predsednik privremenog organa Beograda Aleksandar Šapić je rekao da će ih biti podeljeno 380.000, da je preko 100 prodavnica obuhvaćeno vaučerima i da je ove godine asortiman robe povećan, tako da sad uključuje i bebi opremu i igračke.

"Najteži meseci (za roditelje) su septembar, decembar i januar. Septembar zbog polaska u školu i za to smo uradili sve što smo uradili sa besplatnim udžbenicima, a ove godine i sa vrtićima", naveo je Šapić.

On je rekao da će do kraja dana sve opštine dobiti vaučere, a škole i vrtići do kraja ove nedelje. Dodao je da će ovo biti tradicionalna akcija dok god on bude odlučivao o tome.

"Ovo nisu nikakvi predizborni potezi, već jednostavno jedna od socijalnih mera, koje sam provodio još kad sam bio na Novom Beogradu", rekao je Šapić i dodao da će na flajerima koji idu uz vaučere biti ispisani spisak radnji u kojima mogu da se iskoriste.

Kako je Šapić objasnio, vaučer ne mora na jednom mestu da se iskoristi, a takođe važi uz doplatu za stvari koje premašuju vrednost vaučera. On je podsetio da je iskorišćenost vaučera prošle godine iznosila skoro 95 odsto. Odgovarajući na pitanja novinara, Šapić je istakao da su firme koje će biti obuhvaćene vaučerom izabrane procesom javne nabavke.

Grad Beograd dodeliće ove godine deci starosti od 0 do 19 godina, kao i zaposlenima u obrazovnom sektoru na teritoriji grada, 380.000 vaučera u vrednosti od po 6.000 dinara, kao novogodišnji poklon.

Vaučeri će moći da se iskoriste do 1. marta 2024. u objektima kompanija Planeta Sport, Dexy Co Kids, Sport Vision, N Sport i Trendmaker.

Iz budžeta Grada Beograda za ove namene biće utrošeno 2,28 milijardi dinara. Kako je precizirano u javnom pozivu koji je

Pravo na poklon vaučer imaju i sva deca od 0 do 19 godina, koja nisu obuhvaćena vaspitno obrazovnim programom, a jedan od roditelja ili staratelja ima prebivalište ili stalno boravište na teritoriji Grada Beograda. Pravo imaju i zaposleni u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama na teritoriji Beograda, zaposleni i radno angažovani u Centru dečjih letovališta i oporavilišta Grada Beograda, kao i zaposleni i radno angažovani u "Bebi servisu Beograda".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
20°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve