Vesti
30.11.2023. 09:27
Beta

Sumnje na plagijat

Pokrenut novi postupak protiv Siniše Malog

Siniša Mali
Izvor: ATAIMAGES / Antonio Ahel

Odbor za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu (UB) pokrenuo je novi postupak utvrđivanja neakademskog ponašanja protiv ministra finansija Siniše Malog, zbog sumnje da je plagirao doktorsku disertaciju.

"Odbor za profesionalnu etiku je na sednici održanoj 17. novembra, a na osnovu urednog predloga rektora Univerziteta u Beogradu, doneo odluku o pokretanju postupka, koja će zajedno sa predlogom biti dostavljena protivnoj strani", navedeno je u odgovoru UB na pitanje "Danasa" u kojoj je fazi trenutno postupak protiv Malog.

Kako taj list piše, postupak se sada vodi po Pravilniku o radu Odbora za profesionalnu etiku iz 2007. godine zbog toga što je inicijalni zahtev za preispitivanje navoda o plagijatu Siniše Malog bio podnet 2014.

U postupku koji je poništen presudom Upravnog suda primenjivao se Pravilnik o utvrđivanju neakademskog ponašanja u izradi pisanih radova donet 2016. godine, što je Ustavni sud protumačio kao neustavno zbog zabrane retroaktivnosti.

"Odluka Odbora će biti doneta u razumnom roku, uz poštovanje načela propisanih zakonom", odgovarili su iz Univerziteta u Beogradu na pitanje "Danasa" kada se može očekivati da taj odbor završi rad.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Sud odlučio: Endi Vorhol je plagijator!
endi vorhol

Autorska prava

20.05.2023. 14:45

Sud odlučio: Endi Vorhol je plagijator!

Američki Vrhovni sud je stao na stranu fotografa Lin Goldsmit u njenom sporu sa Fondacijom Endija Vorhola, utvrdivši da je Vorhol prekršio autorska prava kada je koristio njenu fotografiju muzičara Princa iz 1981. kao osnovu za jednu od svojin najpoznatijih slika.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
18°C
03.03.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve