Vesti
25.02.2020. 13:09
Tanjug

"Pokušaj da oružane snage Crne Gore okrenu protiv sopstvenog naroda"

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Deo pripadnika Vojske Crne Gore (VCG) dobio je instrukcije od svojih starešina da bi u slučaju pogoršanja bezbednosne situacije mogli biti pomoć policiji.

VCG je dobila instrukcije povodom protesta zbog spornog Zakona o slobodi veroispovesti, a vojska bi mogla biti angažovana kao pomoć policiji u očuvanju javnog reda i mira, pišu "Večernje novosti".

Pročitajte još: Dodik - Crnogorska politika antisrpska još od proglašenja nezavisnosti Kosova

Kako navodi beogradski dnevnik, ovaj potez crnogorskog vojnog vrha izazvao je nezadovoljstvo pripadnika VCG, koji u tome vide pokušaj da oružane snage stave u službu politike i okrenu ih protiv sopstvenog naroda.

Zebnju crnogorskih oficira i vojnika dodatno pojačavaju glasine o mogućem angažovanju prijateljskih susednih zemalja, dodaju "Novosti", koje pišu i da su Hrvatska i Slovenija ovaj poziv navodno odbile.

List dodaje i da, uprkos negiranju crnogorskih vlasti da bi u slučaju pogoršanja situacije mogle da se uključe specijalne snage iz Prištine, i dalje zbog toga među pripadnicima VCG lebdi zebnja.

"Novosti" navode i da je pripadnicima VCG zabranjeno da učestvuju na litijama u organizaciji Srpske pravoslavne crkve, koje je crnogorski režim proglasio političkim aktivnostima.

Vojnici su tako, navode "Novosti", stavljeni u klinč i između zakona o vojsci i svojih porodica i prijatelja koji učestvuju na skupovima.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
11°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve