Vesti
29.10.2019. 19:47
ekspres

SVAĐA U SKUPŠTINI: Gde ko sedi na proslavi SNS, kome pevaju Bajaga i Lukas...

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Poslanici Srpske napredne stranke i Srpske radikalne stranke polemisali su u skupštni i o tome gde je ko od funkionera naprednjaka sedeo na proslavi rođendana stranke u Novom Sadu, o "progonu javnih ličnosti" koje ne misle kao deo opozicije, da li vlast ima "kriminalce" u svojim redovima, kao i zakonu i ispitivanju porekla imovine.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Foto: Oksana Skendžić

Poslanik SNS Aleksandar Marković rekao je da se nastavlja linčovanje i iživljavanje dela političara iz opozicije prema javnim ličnostima koji misle drugačije od njih i na način kako to, po njegovoj oceni, uređuju Danas, NiN, N1, Vreme.

On je kazao da se predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić "iznervirao" zbog nastupa pevača Ace Lukasa na rođendanu SNS u hali Spens u Novom Sadu, gde je pevao stihove patriotske pesme "Ovo je Srbija", nazivajući ga "drogiranim delikventom sa tamnim naočarima koji peva sluđenoj gomili".

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
foto: Nemanja Jovanovic

Marković je ocenio da je predsednik Narodne stranke tako uvredio sav srpski narod.

"Dokle ćemo trpeti crtanje mete na čelu svakoga ko se usudi da ne misli na nacin kao N1, Danas i ostali razni akademici, kao Dušan Teodorović", upitao je Marković.

Poslanik SRS Milorad Mirčić optužio je Markovića da želi da polarizuje političku scenu Srbije, upitavši koga više interesuju "Ðilas i svi ti likovi koje nabrajate, i Bajaga".

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Shutterstock

"Bajaga peva kako ko dođe na vlast, koga sada to interesuje?", upitao je Mirčić.

On je poručio Markoviću da može da doživi sličnu sudbinu kao oni što su sada "na smetlištu istorije" koji su, kako je rekao, takođe bili nadmeni i puni sebe, i primetio da je Marković poslat u četvrti red prilikom proslave naprednjaka i da će, ako tako nastavi, "otići u šesti red".

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Foto: Nemanja Jovanović

Marković se složio sa Mirčićem da Ðilas, Obradović, Jeremić i Obradović zaslužuju da se nađu na "smetlištu istorije", a kada je reč o četvrtom redu, poslanik SNS je kazao da su naprednjaci tako poslali poruku da nisu važni funkcioneri već građani.

"Nebojša Stefanović, koji je jedan od najistaknutijih funkcionera SNS, sedeo je na tribinama. Nama to nije važno", rekao je Marković.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG / ZORAN ZESTIC/ bb

Mirčić je uzvratio Markoviću tvrdnjama da pravi afere, "bavite se kriminalnim radnjama, nema šta ne radite, isto kao što su radili Ðilas i ostali pojedinci iz vaših redova". Mirčić je u tom smislu pomenuo ministarku Zoranu Mihajlović.

Marković je odbacio tvrdnje da SNS ima kriminalce u svojim redovima i poručio poslaniku radikala da podnese krivične prijave, ukoliko ima indicije ili dokaze da je neko kriminalac.

"Najlakše je reći ovaj je kriminalc, onaj je kriminalac...", rekao je Marković.

Ministar za rad Zoran Ðorđević je takođe poručio Mirčiću da dokaze, ukoliko ih ima, preda organima koji se bave zloupotrebama i krivičnim delima.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Foto. OKSANA TOSKIC

"Ono što ja mogu da vam kažem da je vrlo teško porediti nas sa onim kriminalcima i hohštaplerima za koje znamo šta su radili u ovoj zemlji od 2000. do 2012. godine”, rekao je Ðorđević.

U raspravu se uključio i Vojislav Šešelj, koji smatra da je najveća greška vlasti što je spremna da, kako navodi, i kad se nečiji kriminal potpuno ustanovi, utvrdi i dokaže, da ga na izvestan način štiti. On se osvrnuo i na najavu donošenja zakona o ispitivanju porekla imovine, rekavši da ova vlast nije htela da hapsi "najveće kriminalce" iz prethodnog režima i da sad polako stiže zastarelost krivičnog gonjenja.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
foto: Oksana Skendžić

"Ako za još nekoliko meseci ne uhapsite Mlađana Dinkića i osudite ga što je automatskim puškama upao u NBS i ukrao zlato i sa Miroljubom Labusom to prodao u svetu, oni će biti nedodirljivi", rekao je on.

Poslanik SNS Vladimir Orlić je istakao da postoji volja da se zakon donese i podsetio da je predsednik Aleksandar Vučić zatražio da se prvo njegova imovina ispita, što znači, kako je ukazao, da SNS tome pristupa "otvorenog srca".

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Šešelj smatra da treba da se krene od Tomislava Nikolića i da se ispita otkud mu, kako tvrdi, crkva u Bajčetini, veliko imanje, hacijenda, dve kuće na obali Save u Beogradu, stan na Dedinju, dva stana na Novom Beogradu.

"Istražite i ovu fondaciju Dragice Nikolić", rekao je Šešelj.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
10°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve