Vesti
18.06.2023. 08:28
Beta

Napeto

Policija Kosova demantuje: Nije bilo maltretiranja maloletnika iz Zvečana

kosovo, 18. 6. 2023.
Izvor: EPA / Georgi Licovski

Policija Kosova odbacila je navode Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju da su njeni pripadnici tukli dvoje maloletnika koji su se vozili motorima-kvadovima u selu Žitkovce u opštini Zvečan.

Kako je navedeno u saopštenju, patrole policije koje su bile na službenom dežurstvu na putu Izvor-Banjska, naišle su na dva četvorotočkaša (motocikla) u kojima se vozilo pet osoba.

"Jedan motocikl sa dve osobe je nastavio da izbegava policijski znak za zaustavljanje i pobegao planinskim putem, dok je drugi nastavio u drugom pravcu na neodgovarajućem terenu, i negde oko 150 metara od magistralnog puta, policija je naišla na (taj) motocikl i dve osobe", navela je u saopštenju kosovska policija.

U saopštenju se dalje dodaje da su na udaljenosti od oko 350 metara, drugi policijski službenici naišli na treću osobu koja je pobegla peške, a na toj lokaciji pojavila se i žena koja je izjavila da je majka dve osobe koje je policija privela.

Nakon provere i obavljenog policijskog postupka, tri osobe su puštene, navedeno je u saopštenju.

"Vredi istaći da su policijske akcije sprovedene u skladu sa zakonskim procedurama i ni u kom slučaju nije bilo neprofesionalnog ponašanja policije. Izjave da je policija tukla dve osobe nisu istinite", dodala je u saopštenju kosovska policija.

Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju saopštila je da su pripadnici specijalnih jedinica kosovske policije Rosu večeras u Žitkovcu kraj Zvečana pretukli dvoje dece, brata i sestru K.R. (15) i D.R. (17).

U saopštenju se navodi da su oni prisilno zaustavljeni dok su vozili kvad, kada su ih pripadnici Rosu "maltretirali, gurali, a potom i fizički na njih nasrnuli".

Brat i sestra su sa modricama i hematomima u pratnji majke primljeni odmah u KBC Кosovska Mitrovica, na odeljenje hirurgije gde im se ukazuje sva neophodna pomoć, navedeno je u saopštenju.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Zapad koji je činio ustupke Kosovu sada priznaje da su izbori bili greška"
1

Ivica Dačić

16.06.2023. 13:25

"Zapad koji je činio ustupke Kosovu sada priznaje da su izbori bili greška"

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da Zapad koji je sve vreme činio ustupke Kosovu sada poziva na deeskalaciju i govori da je održavanje izbora u četiri opštine na severu bilo pogrešno.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve