Vesti
17.04.2020. 17:57
Tanjug

POMOĆ U TEŠKOJ SITUACIJI: Srbija poslala Prištini hiljadu testova za koronavirus

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Srbija je donirala Kosovu hiljadu testova na koronavirus, kao pomoć za Nacionalni institut za javno zdravlje u Prištini, prenosi Gazeta Ekspres.

Kako navodi Gaszeta, generalni sekretar Ministarstva zdravlja Naim Bardiki zatražio je juče od vršioca dužnosti ministra zdravlja Arbena Vitijije i direktora Nacionalnog instituta za javno zdravlje Nasera Ramadanija da se olaška uvoz ovih testova na prelazu Jarinje.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
AP Photo/Lee Jin-man

"Donaciju iz Srbije isporučiće oficir za vezu Vlade Srbije u Prištini Dejan Pavićević", navodi se u dopisu.

Ova donacija iz Srbije stiže nakon video konferencije pre dva dana na kojoj su, između ostalih, učestovali srpski i kosovski ministri zdravlja Zatibor Lončar i Arben Vitija, navodi Kosovo online.

Kako je za taj portal potvrdio izvor iz Vlade Srbije, Vitija je tokom konferencije izvestio da Kosovu nedostaju testovi, pa je odmah nakon sastanka odlučeno da Srbija donira 1000 testova i pomogne Kosovu u teškoj situaciji.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
AP Photo/Lee Jin-man

"Nakon video konferencije ministara zdravlja sa predstavnicima Kfora, uz posredovanje italijanskog Ministarstva spoljnih poslova, ustanovljeno je da Priština ima problem sa testovima, da nemaju gde da se nabave, pa je predsednik Vučić bez reči rešio da se Prištini pokloni 1000 testova, kao pomoć Srbije u ovoj teškoj situaciji", rekao je izvor iz Vlade Srbije koji je insistirao da ostane anoniman.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
20°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve