Vesti
02.03.2020. 19:52
Tanjug

"PONAŠA SE KAO PALIKUĆA" Đurić: Srbija zabrinuta zbog Kurtijevih pretnji

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić ponovio je da Beograd ostaje otvoren za produktivan dijalog o Kosovu i Metohiji ukoliko sa druge strane ima civilizovanog sagovornika, koji, kako je naglasio, za početak mora da bezuslovno ukine "anticivilizacijske takse" na robu iz centralne Srbije.

"Aljbin Kurti ne bi trebalo da vređa državu čiji je građanin. On je pokrajinski zvaničnik srpske pokrajine u privremenim organima samouprave i očigledno ne može da natera ni članove svoje stranke i vlade da slede njegovu politiku", naveo je Ðurić u saopštenju.

On je naglasio da su jalove nade Kutrija da politikom pretnji i ucena izdejstvuje bilo šta za svoj narod na Kosovu i Metohiji.

"Ako želi da utiče na politiku Srbije, neka se kandiduje na izborima za parlament Srbije. Dok Srbiju bude predvodio Aleksandar Vučić, sigurno je da neće moći da natera nikoga u Beogradu da prizna lažnu nezavisnost Kosova i Metohije", napomenuo je Ðurić.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Kako je dodao, prištinski premijer Aljbin Kurti ima priliku da okrene novi list u odnosima Beograda i Prištine, ali kako čini sve da se prikaže ekstremnijim od svojih prethodnika, sva je prilika, navodi, da će tu priliku propustiti.

Povezane vesti - KURTI: I Tramp je rekao da je reciprocitet njegova omiljena reč

"Srbija izražava veliku zabrinutost zbog Kurtijevih pretnji. Njegove najavljene mere odmazde su pokušaj destabilizacije regiona za račun onih koji se protive pronalaženju rešenja putem dijaloga. Kurti se ponaša kao ''palikuća'' koji želi da zapali požar na Balkanu", zaključio je direktor Kancelarije za KiM.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
15°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve