Vesti
18.06.2019. 15:45
R. E.

Osmaci iz nekoliko

"PONIŠTITE ZAVRŠNI ISPIT": Protest osmaka ispred Ministarstva prosvete (FOTO)

osnovci-protest-8.jpg

Osmaci iz nekoliko beogradskih osnovnih škola protestuju ispred Ministarstva prosvete i traže ukidanje male mature i upisivanje srednje škole samo na osnovu

Osmaci iz nekoliko beogradskih osnovnih škola protestuju ispred Ministarstva prosvete i traže ukidanje male mature i upisivanje srednje škole samo na osnovu prethodnog uspeha, ali i ostavku resornog ministra Mladena Šarčevića.

foto: Oksana Skendžić foto: Oksana Skendžić

osnovci protest foto oksana skendzic (17)

Protest je počeo u 13 časova, samo nekoliko sati nakon što je u medijima objavljena vest da su "procureli" rezultati testa iz matematike na maloj maturi. Informaciju medija potvrdio je i ministar Mladen Šarčević, koji je najavio smene odgovornih ljudi.

foto: Oksana Skendžić foto: Oksana Skendžić

Kako javlja reporter Ekspresa, sve više đaka pristiže, a nose transparente: "Ministre ostavka!", "Kradete nam budućnost", "Poništite završni ispit".

foto: Oksana Skendžić foto: Oksana Skendžić

Đaci su blokirali saobraćaj u Nemanjinoj ulici, a potom su i zgradu ministarstva gađali jajima. Kako saznajemo, troje maturanata ušli su u Ministarstvo prosvete gde će razgovarati sa nadležnima.

foto: Oksana Skendzic foto: Oksana Skendzic

Podsetimo, osmaci su juče polagali test iz maternjeg jezika, dok je za danas bio zakazan ispit iz matematike, koji je otkazan i pomeren za četvrtak, budući da je test "procureo" na društvenim mrežama.

foto: Oksana Skendžić foto: Oksana Skendžić

Đaci su se, kako saznajemo, oragnizovali preko društvenih mreža, a iako u početku pritestu nisu prisustvovali roditelji, oni su se kasnije pridružili svojoj deci.

osnovci protest foto oksana skendzic (14)

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
20°C
22.04.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve