“PONOVIĆU JOŠ JEDNOM” Bajer: Nemačka ne pristaje na teritorijalnu razmenu

“PONOVIĆU JOŠ JEDNOM” Bajer: Nemačka ne pristaje na teritorijalnu razmenu

EPA-EFE/PETRIT PRENAJ


Nemački poslanik i izvestilac za Kosovo u Savetu Evrope Peter Bejer ponovio je stav te zemlje da nije moguća razmena teritorija kao rešenje kosovskog problema.

“Želim da ponovim svoj stav i stav Nemačke, da ne pristajemo na bilo kakvu teritorijalnu razmenu bilo koje vrste”, istakao je Bejer.

On naglašava da su tehnički detalji razgovora između Beograda i Prištine izuzetno važni, ali dodaje da se može postići konačni dogovor ako nema potpune primene “tehnikalija”.

AP Photo/Visar Kryeziu

AP Photo/Visar Kryeziu

“Kao što sam već mnogo puta ranije rekao, obe strane moraju raditi svoj posao. Izuzetno sam srećan što vidim da je započeo dijalog uz posredovanje EU. Ovo je zaista dobra vest. I bez sumnje je dobra stvar ako postoji ozbiljno i iskreno verovanje u dobru budućnost svog naroda”, rekao je Bejer, preneo je sinoć Kosovo onlajn.

Povezane vesti – Show must go on

Kaže i da je jasno da moraju da počnu razgovori o postizanju konačnog i pravno obavezujućeg sporazuma.

“Nisam uveren da se svaki tehnički detalj mora sprovesti pre potpisivanja takvog sporazuma. Međutim, smatram da je od suštinske važnosti i apsolutno neophodno da obe strane pokažu ozbiljnu i postojanu volju za poboljšanjem svog učinka u odgovarajućim oblastima u pogledu implementacije”, poručio je Bejer.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar