Vesti
01.10.2019. 12:28
Tanjug

PONOVO BLOKADE: Danas novi protesti taksista u centru Beograda

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Taksisti će danas nastaviti sa protestima u Beogradu, tako što će se u podne najpre okupiti na četiri lokacije, odakle će krenuti ka centru Beograda, a to su Obrenovački put na Čukarici, Blok 70 na Novom Beogradu, kod Pionira na Paliluli i u Kumodraškoj na Voždovcu.

Oni će, kako su najavili, u 13 sati započeti protestne vožnje ka centru grada, koje će biti završene oko 15 sati.

Najveća i najbrojnija taksi udruženja navode da će se protest održavati i narednih dana zbog toga što, kako kažu, nadležni ne sprovodi zakon protiv "privrednih društava i udruženja koja nezakonito, posredstvom aplikacija, obavljaju taksi prevoz".

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Foto: Oksana Skendžić

Protestne vožnje će ići preko prometnih saobraćajnica kao što su Autokomanda, Slavija, Bulevar Mihajla Pupina, Brankov most, Terazije, pored Beogradskog sajma, pa u Kneza Miloša, Nemanjinu, Takovsku...

Kretaće se u četiri pravca: Hala "Aleksandar Nikolić" (Pionir): Čarli Čaplina - Jaše Prodanovića - Takovska - ugao Trga Nikole Pašića i Vlajkovićeve.

Kumodraška (Voždovac): Bulevar Peka Dapčevića - Autokomanda - Bulevar oslobođenja - Trg Slavija - ugao Nemanjine i Balkanske.

Blok 70 (Novi Beograd): Oml. brigada - Bul. Mihajla Pupina - Brankov most - Prizrenska - Terazije - Trg Nikole Pašića - ugao Kneza Miloša i Nemanjine.

Obrenovački put (Čukarica): Obrenovački put - Radnička - Bulevar vojvode Mišića - Mostarska petlja - ugao Kneza Miloša i Bulevara kralja Aleksandra.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Foto: Oksana Skendžić

Predsednik Saveza taksti udruženja Srbije Alekasndar Bjelić rekao je juče Tanjugu da se nad taksistima zakon u potpunosti primenjuje dok se ne primenjuje u slučajevima kada ga, kako kaže, krše oni koji obavljaju taksi delatnost, a nemaju odobrenje za to.

"Zahtevamo od države da stane na put tome", kazao je Bjelić i pohvalio predsednika Aleksandra Vučića, premijerku Anu Brnabić i ministarku saobraćaja Zoranu Mihajlović što je napravljena zakonska regulativa, ističući da je to sada potrebno i sprovesti.

Bjelić je najavio radikalizaciju protesta ukoliko nadležni organi ne odreaguju i to tako što će sledeće sedmice umesto od 13 do 15 sati, protest održati od 13 do 17 sati, za dve sedmice će pozvati porodice da im se pridružze, a za tri će podeliti taksiste da protestuju ujutru od 7 do 10 i popodne od 13 do 17 sati. Taksisti neće protestovati vikendom.

Povezane vesti - BLOKADA GRADA: Oko 3.000 taksi vozila širom centra Beograda

Zbog protesta taksi udruženja saobaćaj je juče bio blokiran tri i po sata, od 12.00 do 15.30 časova, rečeno je Tanjugu u GSP-u.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ nr

Taksi vozila su napravila "čep" na uglu Kneza Miloša i Nemanjine, a saobraćaj je bio blokiran duž cele Nemanjine ulice, od Slavije do Balkanke, dok je bilo i zaustavljenih tramvaja u koloni.

Takođe, potpuno je bio blokiran Trg Nikole Pašića, od Vlajkoviceve ulice do Bulevara kralja Aleksandra, deo Ulice kneza Miloša od Nemanjine ka Bulevaru kralja Aleksandra, Takovska od Doma Narodne skupštine ka Cvijićevoj, kao i raskrsnica Starine Novaka, 27. marta i Kraljice Marije.

Potpredsednica vlade i ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović je juče izjavila da nijedna blokada grada nije dobra za građane i pozvala taksiste, udruženja i kompanije da poštuju zakon.

Nisu građani krivi zbog onog što traže taksisti i udruženja, istakla je Mihajlović.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ BOJAN STEKIC/ nr

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić je juče povodom protesta beogradskih taksista izrazio nadu da će uskoro biti pronađeno rešenje što će otkloniti bloklade ulica i zadovoljiti sve zainteresovane strane.

Naveo je da njegovo ministarstvo nema direktna ovlašćenja za ovu oblast, ali je apelovao na sve strane da se fokusiraju na interes građana Beograda.

U saopštenju koje je dostavljeno medijima Ružić je naveo da je nadležnost kontrole taksi prevoza putnika definisana Zakonom o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, što je nadležnost Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, a za čiji nadzor je odgovoran republički inspektor tog ministarstva.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
12°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve