Vesti
14.09.2019. 13:24
Tanjug

"POSEBNA ČAST" Vučić: Medvedev u Beogradu na proslavi pobede nad fašizmom

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je rođendan predsedniku vlade Rusije Dmitriju Medvedevu, koji mu je, u telefonskom razgovoru, rekao da se raduje poseti Beogradu i zajedničkoj proslavi pobede nad fašizmom.

Kako se navodi u saopštenju, Vučić je Medvedevu poželeo dobro zdravlje, ličnu sreću, kao i mnogo uspeha na odgovornoj dužnosti, na dobrobit Rusije i bratskog ruskog naroda, kao i dobrih odnosa naših dveju zemalja.

Predsednik Vučić je premijeru Medvedevu, u dugom i prijateljskom telefonskom razgovoru, još jednom uputio poziv da poseti Srbiju, što je premijer Medvedev sa radošću prihvatio, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.

"Posebna nam je čast da nas posetite na dan kad obeležavamo 75. godišnjicu oslobođenja Beograda, da zajedno proslavimo dan kada su naši narodi, ujedinjeni u slobodarstvu, porazili zajedničkog neprijatelja", istakao je predsednik Vučić.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/DMITRY ASTAKHOV / SPUTNIK / GOVERNMENT PRESS SERVICE POOL MANDATORY CREDIT

Premijer Medvedev je zahvalio predsedniku Vučiću na toplim čestitkama i rekao da se raduje poseti Beogradu i zajedničkoj proslavi pobede nad fašizmom.

On je, takođe, naglasio da će nastaviti da radi na daljem razvoju saradnje Srbije i Rusije i dogovara zajedničke projekte.

Predsednik Vučić je premijeru Medvedevu zahvalio za pažnju koju pridaje razvoju odnosa Srbije i Rusije, a koji, na osnovu strateškog partnerstva i neraskidivog prijateljstva, dosežu nove domete.

Povezane vesti - VUČIĆ OFICIRIMA: Vi ste ešalon slobode i suvereniteta Srbije

"Uzajamno poštovanje, razumevanje i poverenje, pruža mi uverenje da i dalje mogu da računam na Vašu podršku u ostvarivanju zajedničkih projekata", naglasio je predsednik Vučić.

On je u telefonskom razgovoru sa ruskim premijerom izrazio zahvalnost i za sve što Rusija i ruska Vlada čine za Srbiju, u korist naših vitalnih državnih i nacionalnih interesa, prvenstveno po pitanju Kosova i Metohije.

Predsednik Vučić je, kao rođendanski poklon, premijeru Medvedevu poslao komplet knjiga o srpskom jeziku i književnosti, u prevodu na ruski, iz serije "Radovi o jeziku i književnosti", u izdanju Filološkog fakulteta u Beogradu.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve