Vesti
06.10.2019. 22:58
N. G.

"POSEBNA POBEDA ZA MENE" Vučić: Srpska lista osvojila 98,07 odsto glasova

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je na konferenciji za medije da je Srpska lista ostvarila najubedljiviju pobedu u svojoj istoriji, osvojivši 98,07 odsto glasvoa na izborima na Kosovu i Metohiji.

On je naveo da je učestvovao u mnogo različitih pobeda do sada, i onda kada su govorili da nema šanse.

"Ovo mi je jedna od najdražih pobeda jer je ostvarena u vrlo teškim uslovima, kada su predstavnici i međunarodne zajednice učestvovali u tome da sruše 'maligni uticaj' iz Beograda", naveo je Vučić, dodajući da je sve rađeno da se Srpska lista uništi, da se nađu Srbi podobni ne da rade za interese srpskog naroda, već Haradinaja i drugih.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ TANJA VALIC/ bg

"Posle više nedelja svakovrsnih pritisaka na srpski narod na KiM želim da obavestim sve građane Srbije da su uhapšeni članovi Srpske liste u bošnjačkoj mahali u Kosovskoj Mitrovici, nećete verovati iz kog razloga. Jer su dozvolili da se glasa sa srpskim ličnim kartama iako su uredno sa sobom doneli sa zahtevima za izdavanje sa kosovskim dokumentima.", naveo je Vučić.

Kako je istakao, Srpska lista je osvojila svih 10 mandata u parlamentu u Prištini.

Vučić je na vanrednoj pres konferenciji rekao da je to poruka Srba sa Kosova i Metohije da su čvrsti, jaki i da će umeti da brane svoje interese na KiM.

On je zahvalio Srbima na KiM što su pokazali ogromnu zrelost, i uprkos pritiscima pokazail da mogu da budu jedinstveni.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ TANJA VALIC/ bg

"Ovo je 10:0, osim ako iz svemira ne dodju neki glasovi", rekao je Vučić na vanrednoj pres konferenciji. On je preneo da je na 100 odsto obradjenog materijala u Severnoj Mitrovici Srpska lista osvojila 7.118 glasova, SLS 34, lista Rade Trajković i Nenada Rašića 51, a lista koju je predvodio Aleksandar Jablanović 55. "Srpska lista je osvojila 98,07 odsto srpskih glasova", rekao je Vučić i istakao da su i za njega samog to neočekivani izborni rezultati.

Pročitajte još: Haradinaj priznao poraz na izborima

Poručio je Srbima na KiM da proslave pobedu, nikoga ne ugrožavajući.

Prema njegovim rečima, DSK Mustafe vodi, ali on očekuje da drugoplasirana partija DPK završi na prvom mestu jer će dobiti veliki broj glasova iz inostranstva.

Izjavio je i da očekuje da će vlada u Prištini biti formirana u decembru i da će ta neka druga vlast ukinuti takse, ali će pregovori, kaže, svakako biti teški.

"Imaćemo ne lake pregovore. Očekujem da vlada bude formirana u decembru. Ne nadam se ničemu, niti se spremamo. Mi imamo svoj ugao gledanja, ali očekujem da će neka druga vlast ukinuti takse", rekao je Vučić, na konstataciju prištinskog novinara da su na osnovu rezultata izbora u prednosti stranke koje su do sada bile u opoziciji, te na pitanje da li očekuje brzi nastavak dijaloga i ukidanje taksi.

Predsednik Aleksandar Vučić osvrnuo se večeras na poraz Ramuša Haradinaja na izborima na KiM povodom njegovih ranijih "prognoza" da će on, Vučić, biti srušen na ulici u Beogradu, i poručio da takve pretnje sluša svakodnevno, ali da ga politički protivnici nikada neće moći pobediti na izborima, narodnom voljom.

On je tako odgovorio na pitanje kako vidi "obećanje" Ramuša Haradinaja da će biti srušen do Božića, u svetlu rezultata izbora na KiM, prema kojima je Haradinaj sa svojom Alijansom za budućnost doživeo poraz.

On je podsetio da takve "pretnje" rušenjem s vlasti sluša gotovo svaki dan:

"Zamislite, vi očekujete da vas vaš narod podrži u nečemu, u danu važnih izbora na KiM, kada Srbija čeka da vidi hoćemo li pokazati jedinstvo, vi u centralnoj Srbiji vodite kampanju borbe sa saobraćajnim znakovima i hvalite se kako ste uspeli da savladate saobraćajne znakove, tako što ste izlepili nalepnice. Tako i Haradinaj. Zato se uvek kaže - prvo skoči, pa reci hop", rekao je Vučić.

Kako kaže, Haradinaj je obećavao da će da ga sruši do Svetog Nikole prošle godine.

"Prošla mi je slava, doći će mi i sledeća slava, ništa od toga", rekao je Vučić.

Dodao je da je deo opozicije u Beogradu obećavao da će ga srušiti do Vaskrsa.

"Slagali su, kao i obično. Do nekog Vasrksa će biti, ali ne njihovom, već mojom voljom. Otići ću tako što ću se sam povući, a ne zato što će me oni pobediti. Oni me nikad neće pobediti glasovima, na izborima. Nešto drugo može, ali izbornom, narodnom voljom - nikad me neće pobediti. Sam ću otići", rekao je Vučić

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve