Vesti
13.09.2019. 17:25
Tanjug

Predsednica Vlade Ana

POSETA 18. SEPTEMBRA Brnabić: Sa Merkel o svim aspektima saradnje

w_54480546.jpg

Predsednica Vlade Ana Brnabić je ocenila da će njena poseta Nemačkoj biti izvanredna prilika da se kroz susret sa kancelarkom

Predsednica Vlade Ana Brnabić je ocenila da će njena poseta Nemačkoj biti izvanredna prilika da se kroz susret sa kancelarkom Angelom Merkel razmotre svi aspekti saradnje, kako na političkom, tako i na ekonomskom planu.

Brnabić je to rekla u razgovoru sa ambasadorom Nemačke u Beogradu Tomasom Šibom koji je bio posvećen pripremama za predstojeću zvaničnu posetu SR Nemačkoj u koju premijerka Brnabić odlazi 18. septembra na poziv kancelarke Angele Merkel, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

"Naš je interes da bilateralni odnosi budu što je moguće bolji, imajući u vidu značaj i uticaj Nemačke u okvirima evropske i svetske politike", istakla je Brnabić.

[caption id="attachment_196633" align="alignnone" width="710"]EPA-EFE/FILIP SINGER EPA-EFE/FILIP SINGER[/caption]

Ambasador Šib je izrazio zadovoljstvo zbog zvanične posete premijerke erlinu, uz ocenu da ona pokazuje da politički dijalog Srbije i Nemačke potvrđuje obostrano nastojanje za unapređenje i dalje razvijanje odnosa na svim nivoima. Na sastanku je bilo reči i o značaju otvaranja Stalnog sekretarijata Transportne zajednice u Srbiji, kao i o procesu evropskih integracija Srbije.

Ambasador Šib je potvrdio da Nemačka nastavlja da pruža punu podršku Srbiji na putu ka članstvu u EU.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
8°C
17.04.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve